שוב הגיעה שעת ארוחת הערב ואיתה הבקשות השונות של בני המשפחה למנות שהם רוצים לאכול... הילדים רוצים משהו אחד, בני הזוג משהו אחר ואתם בכלל רוצים לנוח ולעבוד כמה שפחות קשה. כדי שתוכלו לפתור את כל הבעיות הללו יחדיו, מומלץ לכם לנסות את המתכון הבא לקדירת קינואה עשירה בנוסח מקסיקני, שתהפוך לחביבת הבית כבר מהפעם הראשונה שתכינו אותה. בזכות רכיבי המתכון שכוללים עשבי תיבול רבים, קינואה משביעה, ירקות וקטניות מסוגים שונים, תקבלו מנה בריאה שכולם יסכימו פה אחד לאכול שוב ושוב. שיהיה בתיאבון!
אופן הכנת הקדירה:
-
חממו תנור ל-170 מעלות ורססו תבנית עמוקה עם שמן.
מקור תמונה:
Evan Bench
-
חממו שמן במחבת גדולה על להבה גבוהה-בינונית. הכניסו לשמן החם בצל קצוץ, פלפל צ'ילי קצוץ ופלפל מתוק, וטגנו תוך ערבוב במשך 8-10 דקות, עד שהרכיבים יתרככו.
-
הוסיפו למחבת את התירס ובשלו למשך 4 דקות נוספות. לאחר מכן, הסירו את המחבת מן האש והניחו בצד להתקררות.
-
חממו מעט שמן בסיר בינוני על להבה בינונית והוסיפו קמח, אבקת צ'ילי, פפריקה, כמון ומלח, ובשלו במשך 2-3 דקות.
-
הוסיפו לסיר את חלב השקדים וערבבו מדי פעם עד שהתערובת תהיה סמיכה. בשלב הזה יש להוסיף את הגבינה ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה ולהסיר מהאש.
מקור תמונה:
k8
-
הכניסו את הקינואה המבושלת והשעועית השחורה לתוך קערה גדולה, הוסיפו לתוכה את תערובת הירקות וערבבו היטב. לאחר מכן, הוסיפו את תערובת הגבינה וערבבו בשנית עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הכניסו את תערובת הקינואה לתוך התבנית המשומנת מתחילת המתכון ופזרו אותה בגובה אחיד. הכניסו את התבנית לתנור למשך 30 דקות. הוציאו והגישו חם.
מקור תמונה:
wendypolisi
טיפ השף:
ניתן לקשט את המנה בעשבי תיבול כמו למשל פטרוזיליה, וקוביות קטנות של עגבניות קצוצות.