שילוב הרכיבים האקזוטיים והטעימים במתכון שלפניכם יוצר קינוח קיצי מתוק וצונן שתוכלו ליהנות ממנו בעונה החמה של השנה, בטעמים מלוחים ומתוקים שקשה לעמוד בפניהם.
רכיבים לארטיק מנגו וקוקוס:
אופן הכנת הסירופ סוכר:
-
שימו את הסוכר והמים בסיר והביאו את הנוזלים לרתיחה.
-
ברגע שהסוכר מתמוסס, הסירו את הסיר מהאש ותנו לסירופ להתקרר.
אופן הכנת הארטיק מנגו וקוקוס:
-
הכניסו את המנגו ואת סירופ הסוכר לבלנדר, וערבלו עד לקבלת תערובת חלקה.
-
שימו מחבת על האש וחממו בה את שמנת הקוקוס, סוכר הדקלים והמלח, עד שהסוכר והמלח מתמוססים. הסירו את המחבת מהאש והניחו בצד להתקרר.
-
מזגו כמות קטנה של עיסת מנגו לתוך תבניות הארטיק ושימו במקפיא עד שנוצרת שכבה קפואה. לאחר מכן הוציאו את תבניות הארטיק מהמקפיא והוסיפו שכבה של תערובת שמנת הקוקוס. בשלב זה תוכלו להכניס כבר את מקלות הארטיקים. הקפיאו שוב את תבניות הארטיקים.
-
המשיכו להוסיף שכבות לפי כמות השכבות שתרצו לקבל, ולבסוף הקפיאו את הארטיקים למשך הלילה.
-
הגישו לצד קערת בוטנים מרוסקים, וטבלו בהם את הארטיקים לפני האכילה.
טיפ השף:
כדי להוציא את הארטיקים בקלות, שטפו את התחתית של התבניות במעט מים חמים אחרי ההוצאה מהמקפיא.