header

מתכון לארטיק מנגו וקוקוס מלוח

שילוב הרכיבים האקזוטיים והטעימים במתכון שלפניכם יוצר קינוח קיצי מתוק וצונן שתוכלו ליהנות ממנו בעונה החמה של השנה, בטעמים מלוחים ומתוקים שקשה לעמוד בפניהם.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לארטיק מנגו וקוקוס מלוח מקור תמונה: thedesignfiles
רכיבים לסירופ סוכר:
סוכר - 100 גר'
מים - 100 מ''ל
רכיבים לארטיק מנגו וקוקוס:
מנגו - 320 גר' (קלוף)
סירופ סוכר - 320 מ"ל
שמנת קוקוס - 160 מ"ל
מלח - ½ כפית
בוטנים - חופן (מרוסקים - להגשה)
אופן הכנת הסירופ סוכר:
  1. שימו את הסוכר והמים בסיר והביאו את הנוזלים לרתיחה.
  2. ברגע שהסוכר מתמוסס, הסירו את הסיר מהאש ותנו לסירופ להתקרר.
אופן הכנת הארטיק מנגו וקוקוס:
  1. הכניסו את המנגו ואת סירופ הסוכר לבלנדר, וערבלו עד לקבלת תערובת חלקה.
  2. שימו מחבת על האש וחממו בה את שמנת הקוקוס, סוכר הדקלים והמלח, עד שהסוכר והמלח מתמוססים. הסירו את המחבת מהאש והניחו בצד להתקרר.
  3. מזגו כמות קטנה של עיסת מנגו לתוך תבניות הארטיק ושימו במקפיא עד שנוצרת שכבה קפואה. לאחר מכן הוציאו את תבניות הארטיק מהמקפיא והוסיפו שכבה של תערובת שמנת הקוקוס. בשלב זה תוכלו להכניס כבר את מקלות הארטיקים. הקפיאו שוב את תבניות הארטיקים.
  4. המשיכו להוסיף שכבות לפי כמות השכבות שתרצו לקבל, ולבסוף הקפיאו את הארטיקים למשך הלילה.
  5. הגישו לצד קערת בוטנים מרוסקים, וטבלו בהם את הארטיקים לפני האכילה.
טיפ השף:
כדי להוציא את הארטיקים בקלות, שטפו את התחתית של התבניות במעט מים חמים אחרי ההוצאה מהמקפיא.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.