סלט פשוט וצונן של פירות טריים הוא קינוח אהוב ומיוחד, אך אפייה קלה של כמה פירות קיציים והגשה עם כדור גלידה "מקפיצים" את הטעמים שלהם בצורה מדהימה. תוספת של אגוזים פריכים תשדרג את המנה אף יותר, ואתם תוכלו להגיש קינוח חמים וצונן בו זמנית שתשמחו לסיים איתו כל ארוחה, או אפילו לנשנש אותו כשיתחשק לכם משהו מתוק.
אופן הכנת הסלט פירות חם:
-
חממו תנור ל-200° מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה, הניחו עליה את השקדים וקלו אותם במשך 10-15 דקות, או עד שהם ישחימו קלות.
-
חתכו את הפירות לחתיכות בגודל נגיסה, הכניסו אותם לקערה וערבבו היטב עם מיץ הלימון.
-
הוציאו את השקדים מהתנור, קצצו אותם ואת השוקולד המריר, הוסיפו לקערה עם הפירות ויחד עם פתיתי הקוקוס וערבבו היטב.
-
הניחו את סלט הפירות על תבנית אפייה, הכניסו לתנור למשך 5-10 דקות או עד שהם יתרככו והוציאו את התבנית מהתנור.
-
חלקו את סלט הפירות החם בין כלי הגשה, הוסיפו לכל אחד כדור של גלידת וניל והגישו מיד.