מתכון לפסטו - התענוג הירקרק, הוא מאכל חובה בכל מטבח איטלקי. אך כשהיצירתיות והמטבח נפגשים, נוצרים שילובים מעניינים במיוחד. הכירו את הפסטו-סלק! נהדר כממרח, כבסיס לרוטב לפסטות או כתיבול למרק. אמנם הוא אינו ירוק, אך הוא מעדן ערב לחך!
אופן הכנת הפסטו סלק:
-
הרתיחו מים בסיר בינוני, הוסיפו את הסלקים ובשלו עד שהם רכים (בערך חצי שעה).
-
סננו את הסלקים, קלפו אותם וקצצו לרבעים.
-
הכניסו את הרבעים למעבד מזון, הוסיפו את השום, הפיסטוקים, מיץ הלימון ושמן הזית והפעילו את מעבד המזון עד ליצירת מרקם סמיך של פסטו.
מקור: חנה מגור