קבב הוא בהחלט מאכל שאהוב על אנשים רבים, אך כמו מאכלים אחרים שעשויים מבשר אדום, אכילת כמות גדולה ממנו עלולה להזיק לבריאות. גרסת המתכון הבאה לקבבים שמורכבים מחומוס, בהחלט מהווה תחליף ראוי ובריא למאכל האהוב, שכן הגרגירים הללו מכילים סיבים תזונתיים שמנקים את מערכת העיכול, חלבון חיוני למגוון תהליכים חשובים בגוף וגם מפחיתים דלקות.
אופן הכנת הקבב חומוס:
-
קלו את גרגירי הכמון והכוסברה על מחבת קטנה במשך 2-3 דקות, הסירו מהאש וכתשו במעבד מזון או מכתש ועלי.
מקור תמונה:
Amy G
-
חממו מחבת בינונית והניחו עליה שום וג'ינג'ר כתושים. טגנו במשך 2-3 דקות או עד להזהבה. הוסיפו אותם לזרעי הכוסברה והכמון וטחנו הכל יחד.
-
גרדו את הקישואים בעזרת פומפייה (מַגְרֶדֶת) לתוך קערה, סחטו מהם נוזלים לתוך הכיור והחזירו לקערה. הוסיפו לקערה מלח ופלפל וערבבו היטב.
-
הכניסו לתוך מעבד מזון גרגירי חומוס, פירורי לחם, מלח, פלפל ואת עלי הכוסברה הטריים. הפעילו את מעבד המזון עד לקבלת תערובת אחידה, אך עם גושים.
-
העבירו את תערובת החומוס ממעבד המזון למשטח עבודה נקי וצרו ממנה 8 קבבים אחידים בגודלם. הניחו על תבנית והכניסו למקרר למשך 20 דקות.
-
לאחר 20 דקות, חממו שמן על מחבת וטגנו את הקבבים עד שהם ישחימו מכל צדיהם.
אופן הכנת המטבל יוגורט:
-
חצו את המלפפון לאורכו והסירו ממנו את הזרעים. פרסו אותו באופן דק.
-
הכניסו את היוגורט לקערה קטנה והוסיפו לה את המלפפון, עלי הנענע, מיץ לימון ומלח ופלפל.
-
הניחו את הקבבים על צלחת הגשה, זלפו עליהם את מטבל או היוגורט או הניחו אותו בקערה לצידם והגישו.