מי שמכיר את מנת הבטטה האפויה יודע שמדובר במעדן מלכים, אז תארו לעצמכם כמה היא טעימה כאשר ממלאים אותה בשיבולת שועל, המקפיצה את כל המנה הזאת עוד יותר, גם מבחינת ערכים בריאותיים וגם מבחינת טעם. זוהי מנה קלה להכנה והיא משלבת את שני הרכיבים הנהדרים הללו באופן נפלא וטעים במיוחד.
מקור תמונה:
keepinitkind
רכיבים לבטטה במילוי שיבולת שועל:
אופן הכנת בטטה במילוי שיבולת שועל:
-
רפדו תבנית בנייר אפייה, שמנו אותה קלות וחממו מראש תנור לחום של 200° מעלות.
-
נקבו מספר נקבים בבטטות עם מזלג והניחו אותן על נייר האפייה שבתבנית.
-
הכניסו את התבנית עם הבטטות לתנור ואפו למשך כשעה, או עד שהבטטות יהיו רכות מספיק כך שסכין תחדור למרכזן בצורה חלקה.
-
הוציאו את התבנית עם הבטטות מהתנור והניחו אותן בצד לקירור.
-
כחמש דקות לפני הוצאת הבטטות מהתנור, החלו בהכנת תערובת שיבולת השועל: הכניסו את כל שאר מרכיבי המנה, פרט לפקאן וליוגורט, לתוך סיר בינוני, בשלו על להבה בינונית והביאו לרתיחה.
-
הנמיכו את הלהבה לבינונית, והמשיכו בבישול שיבולת השועל על להבה נמוכה במשך 10 דקות או עד שהתערובת תסמיך.
-
כשהבטטות יהיו צוננות, חיתכו אותן במרכזן והחלו להוציא החוצה את תוכנן, באמצעות כף או כפית. הקפידו לשמור על המעטפת החיצונית שלהן שלמה.
מקור תמונה:
צילום מסך מ- youtube
-
מעכו את ה"בשר" שהוצאתם מתוך הבטטות לכדי חתיכות קטנות, והכניסו אותן לסיר עם תערובת שיבולת השועל. ערבבו בעדינות.
-
הורידו את הסיר מן האש וחלקו את תערובת שיבולת השועל בין 4 "גביעי" הבטטה שיצרתם, עד שבכל אחד מהם תיווצר גבעה תלולה של תערובת שיבולת שועל.
-
החזירו את גביעי הבטטה הממולאים לתנור וחממו אותם על חום של 180 מעלות למשך רבע שעה. הוציאו את גביעי הבטטה הממולאים מהתנור, פזרו מעליהם את שבבי הפקאן ואת היוגורט, והגישו.