תחליפי בשר רבים מכילים טופו המופק מסויה, אך יש אנשים שלא מחבבים את טעמו ומרקמו של מרכיב זה. בשנים האחרונות נמכר תחליף בשר נוסף שהפך לאהוד במיוחד ומשמש להכנת מתכונים רבים – הסייטן. מדובר ברכיב אשר מיוצר מחלבון חיטה, הוא נוח לעיבוד ומעבר לכך גם עשיר בחלבונים וסידן, ודל בכולסטרול ובשומן. הסייטן מהווה תחליף מעולה לבשר, שכן הוא מזכיר במרקמו את המאכל האהוב וגם סופח טעמים בצורה בלתי רגילה, מה שהופך אותו לחומר גלם מושלם במטבח. אתם מוזמנים לבדוק כמה הוא נפלא להכנת שניצלים צמחוניים!
אופן הכנת השניצל:
-
בקערה גדולה, ערבבו את הסייטן, השמרים התזונתיים, אבקות הבצל ומרק העוף והמלח.
-
בקערה נפרדת ערבבו יחד מרק ירקות וטחינה עד לקבלת תערובת חלקה.
-
ערבבו יחד את שתי התערובות עד שמתקבל מעין בצק. חלקו אותו ל-8 חלקי "שניצל" שווים.
-
רדדו כל חלק, עטפו בנייר אלומיניום והניחו מעל סיר אידוי על אש גבוהה במשך 45 דקות.
-
הכינו 3 קערות שטוחות לציפוי השניצלים: באחת הניחו את הקמח עם הפלפל, בשנייה את הביצה ובשלישית את פירורי הלחם. טבלו כל שניצל בסדר הזה.
-
חממו שמן על מחבת גדולה וטגנו את השניצלים עד להזהבה.
-
הגישו חם לשולחן.