המתכון הבא יעזור לכם להכין מתאבן מפתיע ופריך עם חריפות עדינה שקשה לעמוד בפניה. לא רק שהטעם שלו מעולה והמראה שלו מיוחד, החטיף הקליל הזה הוא גם נטול גלוטן, כך שהוא תורם רבות להגדלת המגוון של המתאבנים ומנות הפתיחה שמוגשים במרבית הארוחות.
מקור תמונה:
cottercrunch
אופן הכנת הפריכיות גבינה:
-
חממו מראש את התנור ל-230° מעלות ובינתיים חיתכו את הפלפלים החריפים לפרוסות בעובי של כ- 2-½1 ס"מ. וודאו שאתם מוציאים מהם את כל הזרעים!
-
ערבבו את פרוסות הפלפל החריף בקערה עם שמן הזית, אבקת הבצל והפלפל עד שתקבלו כיסוי אחיד ובסיום סדרו את הפרוסות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
הכניסו את התבנית לתנור והמתינו כ-10 עד 15 דקות, או עד שפרוסות הפלפל הופכות למעט פריכות.
-
כעת הוציאו את התבנית מהתנור, המתינו שהפלפלים יתקררו וספחו שאריות שמן בעזרת נייר סופג.
-
בעזרת כף, הניחו גבינה מגורדת על התבנית ומעל כל ערימת גבינה קטנה כזו, הניחו פרוסת פלפל קלויה.
-
הנמיכו את הטמפרטורה של התנור ל-200° מעללות והכניסו את התבנית לתנור לכ-7 דקות, או עד שהגבינה הופכת לפריכה. שימו לב שסוגי גבינה שונים יצריכו זמן חימום שונה.
-
לאחר כחמש דקות רצוי לבדוק שהגבינה לא נשרפת ובסיום החימום יש להוציא את פריכיות הגבינה מהתנור, לתת להן להתקרר ולהגיש לצד מטבלים לפי העדפתכם.