המתכון לאחד מהמאכלים הבולטים ביותר במטבח הצרפתי הוא הקוק או ון – קדרת עוף עשירה שמבושלת עם ציר של יין ושום. טעמו הייחודי של היין מעניק לעוף מרקם מעודן ומיוחד שהופך אותו ממאכל פשוט למנה יוקרתית ומעניינת.
מקור תמונה:
stevendepolo
רכיבים לקוק או ון - תבשיל עוף:
אופן הכנת הקוק או ון - תבשיל עוף:
-
הניחו את חלקי העוף על מגבת נייר, טפחו עליהם עד שיתייבשו ותבלו אותם במלח ופלפל מכל צדיהם.
-
חממו שמן זית בסיר גדול על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו לו את חלקי העוף וטגנו עד להשחמה (כ-5 דקות).
-
הניחו מחבת על אש בינונית עם מעט שמן והוסיפו לה בצל, גזרים, מלח ופלפל וטגנו אותם על אש בינונית במשך 12 דקות. הקפידו לערבב את המרכיבים במהלך הזמן הזה ולאחר מכן הוסיפו שום וערבב את הכל במשך כדקה נוספת.
-
לתוך הסיר עם העוף, הוסיפו קוניאק או ברנדי, יין, טימין, מלח ופלפל וציר עוף וחממו על להבה בינונית-גבוהה.
-
לאחר שהנוזלים בסיר מתחילים לרתוח, הוסיפו לו את תכולת המחבת ובשלו במשך 40 דקות.
-
לאחר 40 דקות הוסיפו לסיר את הקמח, ערבבו היטב וכסו למשך 10 דקות נוספות. הסירו מהלהבה והגישו חם. בתיאבון!
מקור תמונה:
Own work