סלט הטאבולה המסורתי עם עשבי תיבול וירקות הוא אמנם נחמד, אך מומלץ לשדרג את המנה האהובה עם המתכון הבא. הירקות הצלויים יחד עם גבינת הפטה המלוחה יוצרים מנה מושלמת ליום חמים בחוץ, והסלט הזה ישביע אתכם למשך כמה שעות טובות.
מקור תמונה:
jamieoliver
אופן הכנת הירקות הצלויים:
-
רפדו תבנית בנייר אפייה, חממו את התנור ל-170 מעלות והניחו עליה בצלים אדומים, ראש שום, עגבניות שרי, חציל וקישואים. פזרו מעל הירקות מלח ופלפל, זלפו 2 כפות שמן והכניסו לתנור עד להשחמה. בינתיים הכינו את הבורגול.
-
לאחר שהירקות מוכנים, הוציאו אותם מהתנור, צננו מעט וקצצו אותם.
-
לחצו על ראש השום כדי שהשיניים יצאו ממנו ומחצו אותן בעזרת כף או גב של סכין.
אופן הכנת הסלט טאבולה:
-
הכינו את הבורגול לפי ההוראות על האריזה, לאחר מכן שטפו אותו ונקזו ממנו נוזלים עודפים.
-
הכניסו את הבורגול המוכן לקערה גדולה, הוסיפו לו נענע, פטרוזיליה ומיץ לימון והניחו בצד.
-
לתוך קערה בינונית, הכניסו את גבינת הפטה, טפטפו מעליה 1 כף שמן, מעט מלח ופלפל והניחו בצד לספיגת טעמים.
-
הוסיפו את הירקות לקערה עם הבורגול, זלפו מעל את השמן שנותר ואת הדבש, תבלו במלח ופלפל, הוסיפו מעל את הגבינה ושמרו במקרר עד לאכילה.