הראגו הוא תבשיל עשיר ומתובל בעל ניחוחות משכרים המתאימים בדיוק לימי החורף הקרים. מתכון ראגו החומוס ופטריות שלפניכם יכול לשמש כמנה מצויינת לפתיחת הארוחה, או סתם כנשנוש באמצע היום.
אופן הכנת הראגו חומוס:
-
חממו את השמן במחבת עמוק על אש בינונית. הוסיפו את הבצל, טגנו אותו כדקה והוסיפו את הרוזמרין. טגנו עד שהבצל הופך לשקוף.
-
הוסיפו את הפטריות למחבת וערבבו היטב.
-
הוסיפו את החומץ, רסק העגבניות, רוטב הווסטרשייר והחומוס וערבבו היטב.
-
לאחר כ-3 דקות הפטריות יתחילו להתרכך. הוסיפו את ציר הירקות והשאירו על סף רתיחה עד שהנוזל יצטמצם בשליש והפטריות יתרככו לגמרי.
-
הוסיפו את החלב וערבבו היטב. תבלו לפי הטעם.
-
בקערה נפרדת, ערבבו את הקורנפלור עם מעט נוזל מהמחבת. צרו תערובת אחידה והוסיפו אותה למחבת. המשיכו לטגן עד שיגיע למרקם סמיך.
-
בזמן הבישול קלו את פרוסות הלחם עד לרמה הרצוייה. הגישו את הראגו על פרוסות הטוסט והוסיפו מעט פלפל שחור גרוס.
מקור: דניאלה ברק