אין דרך נפלאה יותר להתחמם בחורף הקר מאשר עם מרק ירקות מנחם, סמיך וגדוש בכל טוב. מלבד הניחוחות מעוררי התיאבון שיתפשטו בכל הבית, המרק הזה גם יעשיר את גופכם בשלל יתרונות בריאותיים בזכות הברוקולי שעשיר בנוגדי חמצון והג'ינג'ר שידוע בסגולותיו המרפאות, שני רכיבים שעוזרים לגוף להתמודד בהצלחה עם העונה הקרה של השנה.
רכיבים למרק האפונה והברוקולי:
אופן הכנת מרק האפונה והברוקולי:
-
חממו את שמן הזית במחבת על אש גבוהה וטגנו את השום והג'ינג'ר למשך כחצי דקה יחד עם המלח והפלפל.
-
הכניסו למחבת את הסלרי, התרד והברוקולי והמשיכו לערבב במשך כדקה. לאחר מכן הוסיפו את האפונים אל התערובת וטגנו תוך כדי ערבוב במשך כ-15 דקות.
-
צקו את כלל הרכיבים מן המחבת אל מעבד מזון והוסיפו אל התערובת מיץ לימון, חלב שקדים, חרדל ומים. הפעילו את המעבד למשך מספר דקות עד לקבלת מרקם חלק.
-
העבירו את התערובת אל סיר גדול והניחו לה להתחמם על אש בינונית-גבוהה למשך כ-30 דקות. חלקו לצלחות הגשה, פזרו מעל שקדים והגישו חם.