אם תהיתם מה טעים יותר - פודינג שוקולד או פודינג חמאת בוטנים, אתם לא צריכים לתהות עוד. מתכון לפודינג שוקולד-חמאת בוטנים שלוקח ובגדול.
רכיבים לפודינג חמאת בוטנים:
אופן הכנת הפודינג חמאת בוטנים:
-
ערבבו סוכר, קורנפלור ומלח בסיר קטן. הוסיפו פנימה חלב ואחר כך את השמנת.
-
המשיכו לערבב את הרכיבים כשאתם שמים את הסיר מעל האש עד שהתערובת מגיעה לנקודת רתיחה.
-
המתינו שהתערובת הרותחת נעשית עבה, וערבבו שוב למשך 30 שניות.
-
הכניסו פנימה את חמאת הבוטנים, הניחו לתערובת להמשיך להתחמם וליצור שוב שכבה עבה. לאחר מכן ערבבו שוב למשך דקה. הסירו מהאש וערבבו פנימה תמצית ווניל.
-
הפרידו את התערובת ל-6 כוסות או צלוחיות קטנות, בכמות המגיעה ל-⅓ גובה הכוס. הניחו לתערובת להתקרר בכוסות, בזמן שאתם מכינים את הפודינג שוקולד.
אופן הכנת הפודינג שוקולד:
-
ערבבו קורנפלור, קקאו וסוכר בסיר קטן. הוסיפו פנימה חלב ואחר כך את השמנת.
-
ערבבו על חום בינוני עד שהתערובת רותחת. הרתיחו עד שנעשית שכבה עבה, המשיכו לערבב למשך 30 שניות.
-
הוסיפו את שברי השוקולד. והמשיכו להרתיח עד שהשוקולד נמס והתערובת מתעבה. ערבבו מדי פעם במשך דקה-שתיים. הסירו מן האש וערבבו תמצית ווניל.
-
קררו את הפודינג במשך 5 דקות.
-
שימו את התערובת מעל פודינג החמאת בוטנים, בשליש השני של הכוסות. תנו לתערובת להתקרר, למשך שעתיים לפחות.
אופן הכנת הציפוי:
-
הקציפו שמנת ואבקת סוכר בקערה בינונית. שימו בעזרת כפית את התערובת על הפודינג והגישו.
מקור: שמעון לב