מתכון לצ'יריוס טעים ומיוחד, הנמנה עם אחד מדגני הבוקר האהובים ביותר על ילדים, ובגרסה זו אנו מכינים אותו מקמחים נטולי גלוטן, הנחשבים לבריאים ומומלצים במיוחד. למרות ששיבולת השועל אינה מכילה גלוטן, ישנם חולי צליאק שמומלץ להם לא לצרוך את המוצר.
אופן הכנת הצ'יריוס:
-
חממו מראש את התנור לחום של 160° מעלות.
-
ערבבו יחד את כל המרכיבים היבשים בקערה, לאחר מכן הוסיפו את המרכיבים הרטובים והמשיכו לבחוש עד ליצירת בצק.
-
צרו מהבצק כדורים קטנטנים וחלקים. מעכו את הכדורים לצורת עיגול בעובי ½ ס"מ. בעזרת קיסם, חוררו חור במרכז העיגולים, כך שיידמו לצורת בייגל'ה עגול.
-
אפו את הדגנים בתנור במשך 25 דקות, והניחו להם להתקרר לחלוטין.
-
יש לשמור במיכל אטום.
מקור: רונית גוזלן