בעזרת פרוסות חציל בשריות ובריאות ניתן להכין בקלות חטיפוני פיצה המתאימים בדיוק לביס. החצילים מכילים כמות גדולה של נוגדי חמצון, השומרים על פעולתם התקינה של תאי הגוף.
לחצו כאן כדי ללמוד עוד מתכונים מפתיעים לבסיס פיצה ללא קמח!
רכיבים לנגיסי פיצה מחציל:
אופן הכנת הנגיסי פיצה מחציל:
-
חממו מראש את התנור ל-200° מעלות.
-
פזרו מעל פרוסות החצילים מלח גס והניחו אותם על מגבות נייר למשך 20 דקות.
-
לאחר מכן, נערו את המלח הגס מהחציל, מרחו אותו בשמן והוסיפו תיבול של אורגנו מלח ופלפל.
-
צלו את החצילים בתנור על תבנית מכוסה בנייר אפייה מרוח במעט שמן למשך 15-20 דקות עד שיתרככו - המטרה היא בסיס יותר רך מחציל חי אך לא רך וספוגי מדי.
-
כשהחצילים מוכנים, הוציאו את התבנית מהתנור, הוסיפו את הרוטב והגבינה מעל כל פרוסה בכמות הרצויה, והכניסו בחזרה לתנור לחימום נוסף עד שהגבינה חומה-זהובה.
מקור: שלומית כהן