אם אתם מעוניינים ליהנות ממטבל נהדר ומזין עם טעם של גבינה שאינו מכיל חלב, אתם מוכרחים להכין את המתכון הפשוט הבא שללא ספק תשמחו להגיש לבני המשפחה.
אופן הכנת המטבל בטטה:
-
הניחו סיר גדול על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו לו מים, הכניסו את הבטטות לסיר והביאו את המים לרתיחה. לאחר הרתיחה הנמיכו את הלהבה לנמוכה-בינונית, כסו את הסיר עם מכסה ובשלו במשך כ-10 דקות, או עד שהבטטות יתרככו. הסירו את הסיר מהאש והניחו לבטטות להתקרר.
-
העבירו את תכולת הסיר לתוך בלנדר/מעבד מזון והוסיפו לו כל שאר הרכיבים: שמרים תזונתיים, קמח טפיוקה, חומץ תפוחים, מלח, אבקת בצל, אבקת שום, פפריקה, חרדל וערבלו עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
-
צקו את התערובת חזרה לתוך הסיר שבו השתמשתם, הניחו אותו על להבה בינונית וערבבו היטב במשך 4-3 דקות עד שהרוטב יתחמם. אם אתם מעוניינים במטבל פחות סמיך, הוסיפו עוד מים, וערבבו. הגישו את המטבל בעודו חם.