header

מתכון לסלט צ'יפס ועשבי תיבול

המתכון הבא אהוב על ילדי בזכות פרוסות תפוחי האדמה הפריכות שבעזרתן ניתן "למכור" להם את המנה כצ'יפס, אבל גם מבוגרים נהנים מהסלט הזה וממגוון הטעמים העשיר של עשבי התיבול. את המנה ניתן להגיש כמתאבן פריך לתחילת הארוחה או מנת צד מרעננת בתוספת בשרים ודגים.  

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לסלט צ'יפס ועשבי תיבול
רכיבים לסלט צ'יפס:
שמן קנולה - לטיגון (או שמן זית)
נענע - חופן (עלים טריים)
כוסברה - חופן (עלים טריים)
בזיליקום - חופן (עלים טריים)
שמן זית - ½1 כפיות
מיץ ליים - 3 כפיות
פלפל צ'ילי - 1 (חתוך דק ללא גרעינים - לא חובה)
פלפל שחור - ¼1 כפיות (טחון)
סוכר חום - ¼1 כפיות
מלח - לפי הטעם (גס)
אופן הכנת הסלט צ'יפס:
  1. שטפו ויבשו את כל עשבי התיבול שלכם ולאחר מכן הניחו אותם בקערת ערבוב.
  2. הוסיפו לקערה ½1 כפיות של שמן זית, את מיץ הליים, פלפל הצ'ילי, הפלפל השחור והסוכר החום. ערבבו היטב.
  3. שטפו וקלפו את תפוחי האדמה, הקילוף אינו חובה והוא תלוי בהעדפתכם.
  4. חיתכו את תפוחי האדמה לפרוסות דקות והניחו אותן בקערת מים פושרים.
  5. ערבבו את תפוחי האדמה בעדינות עם היד כדי להוריד הצטברויות עמילן ולאחר מכן שפכו את המים ויבשו את הפרוסות. preperation
  6. מלאו מחבת טיגון בשמן בגובה של כ-2 ס"מ וחממו אותה על להבה בינונית-גבוהה עד שהשמן תוסס סביב כף עץ שתכניסו לתוכו. הכניסו את פרוסות תפוחי האדמה למחבת כדי שתוכלו להפוך את תפוחי האדמה בקלות, וטגנו למשך כ 3-4 דקות עד ששני צדי הפרוסה חומים-זהובים.
  7. העבירו את הפרוסות המוכנות לצלחת עם נייר סופג והמשיכו לטגן עד שכל הפרוסות מוכנות.
  8. העבירו את כל פרוסות הצ'יפס לקערת הגשה ותבלו במלח גס ופלפל על פי הטעם.
  9. ערבבו פעם נוספת את תערובות הליים ועשבי התיבול ופזרו אותה באופן אחיד מעל תפוחי האדמה.
  10. מומלץ להגיש את המנה חמה ובתוספת פלחי ליים או לימון.
מקור: שלומית כהן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.