ההשראה לתפוח אדמה זה הגיע ממאפה הסמוסה ההודי, מאפה משולש המזכיר סמבוסק ממולא ירקות. ללא ספק מתכון ייחודי ומקורי.
אופן הכנת התפוח אדמה:
-
חממו תנור ל-200° מעלות, מרחו את תפוח האדמה בשמן הזית ואפו במשך כשעה עד שתפוח האדמה יתרכך.
-
בזמן שתפוח האדמה נאפה, טגנו במעט שמן מעל אש בינונית את הבצל, הקארי, הג'ינג'ר וזרעי החרדל כ-5 דקות עד שהבצל יתרכך.
-
לאחר שתפוח האדמה נאפה, פתחו אותו בזהירות והשתמשו בכף כדי להעביר את תוכנו לקערה. שמרו על קליפת תפוח האדמה.
-
הוסיפו לקערה את הבצל המטוגן, האפונה, הכוסברה והחמאה ומעכו בעזרת מועך פירה עד שרוב הגושים יעלמו. תבלו במלח ופלפל.
-
העבירו את המחית לתוך קליפת תפוח האדמה, כסו במעט יוגורט ואכלו בתיאבון.
מקור: רבקה גרוס