תפוח אדמה אפוי וממולא בצ'ילי כתף בקר עשיר, יספק גם את תיאבונם של הקרניבורים שביננו וגם יעלה חיוך של אושר על שאר הסועדים.
אופן הכנת התפוח אדמה ממולא:
-
חממו תנור ל-200 מעלות, מרחו את תפוח האדמה בשמן הזית ואפו במשך כשעה עד שתפוח האדמה יתרכך.
-
בזמן שתפוח האדמה נאפה, מזגו מעט שמן קנולה לסיר מברזל יצוק וחממו אותו על אש בינונית - גבוהה. צרבו את הבשר בסיר עד אשר ישחים מכל הכיוונים והוציאו אותו מן הסיר.
-
אל אותו הסיר, הוסיפו עוד מעט שמן, וטגנו את הבצל עד שישחים. הוסיפו את השום וטגנו דקה נוספת.
-
הוסיפו את כל התבלינים, רסק העגבניות והשעועית ובשלו במשך כ-10 דקות.
-
החזירו את הבשר לסיר, הוסיפו כ-½ כוס מים חמים והנמיכו את האש. המשיכו לבשל את הצ'ילי עד שהבשר יגיע לרמת הרכות הרצויה לכם.
-
חתכו פתח לאורכו של תפוח האדמה, ומלאו אותו בתבשיל הצ'ילי. קשטו את המנה עם עלי כוסברה טרייה או פרוסות ליים.
מקור: רבקה גרוס