הפעם התפוחים מקבלים את פנינו במטבח הצרפתי, עם מאפי השוסון המזוגגים שאהובים כל כך על בני העם הצרפתי. מדובר בגרסה מתוקה - חמצמצה של תפוחים מקורמלים ושל הבורקסים המלוחים שלנו.
אופן הכנת המאפה תפוחים:
-
ערבבו את הלימון יחד עם 4 כוסות מים בקערה גדולה. הניחו את פרוסות התפוחים בתוך הקערה – מי הלימון ימנעו מהם להפוך לחומים.
-
המיסו את החמאה בסיר גדול, על אש בינונית.
-
יבשו את התפוחים בנייר סופג, שימו אותם בתוך הסיר עם החמאה ובשלו אותם תוך ערבוב למשך 2 דקות.
-
הוסיפו את הסוכר החום והקינמון, ערבבו היטב והמשיכו לבשל למשך עוד 2 דקות, או עד אשר התערובת מתעבה מעט. הסירו מהאש והניחו בצד לכמה דקות צינון.
-
חממו את התנור ל-200° מעלות.
-
פתחו את עלי הבצק המקופלים, לחצו עליהם באם מופיעים בהם סדקים, וחתכו אותם לריבועים גדולים. צרו מכל ריבוע גדול שכזה 4 ריבועים קטנים יותר.
-
שימו במרכז כל ריבוע קטן מעט מתערובת התפוחים, וקפלו אותו מפינה אל הפינה האלכסונית לו, ליצירת משולש והדקו את קצותיו כך שייסגרו.
-
הניחו את משולשי בצק העלים על תבנית מכוסה בנייר אפייה, השאירו רווח של 2-3 סנטימטרים ביניהם.
-
אפו בתנור למשך 25 דקות עד אשר המאפים תפחו וקיבלו גוון זהוב. הוציאו מהתנור והניחו למאפים להצטנן לגמרי.
-
בשלב זה הכינו את הזיגוג – ערבבו בקערה קטנה את אבקת הסוכר, החלב ותמצית הווניל וזגגו מעל המאפים.
מקור: שמרית יפה