ייתכן ומתכון זה יגרום לכם להרים גבה, אבל הוא בהחלט יקפיץ לכם את הטעם של כל מנה ברגע שתוסיפו אותו. כממרח לכריכים ומאפים מלוחים או כמטבל לצ'יפס ודוריטוס הרוטב החמצמץ - מתוק - חריף הזה הוא תוספת מקורית ומעולה.
רכיבים לרוטב תפוחים חריף-מתוק:
אופן הכנת הרוטב תפוחים חריף-מתוק:
-
חממו מחבת עמוקה על אש בינונית – גבוהה והניחו בתוכה את קוביות התפוחים והחומץ.
-
הוסיפו את הבצל, פלפל החלפיניו, הפלפל אדום, הכוסברה, הדבש, השום, הכמון והפפריקה. הביאו לרתיחה והנמיכו את עוצמת האש.
-
המשיכו לבשל את הרוטב ברתיחה עדינה עד אשר הוא יצטמצם מעט ויתעבה, והסירו מהאש.
-
מלאו את הרוטב בצנצנות זכוכית נקיות.
מקור: שמרית יפה