עם קצת השקעה ותכנון מוקדם תוכלו לשדרג את תפוחי האדמה של מדורת החג לחוויית טעמים מפתיעה שגם הרבה יותר קל לאכול מאשר תפוח אדמה שלם. בחרתי להביא לכם את הגרסה הבשרית של המתכון, שכן לרוב גם ככה אוכלים בשר ליד המדורה, אבל אפשר בקלות להחליף את פרוסות הנקניק בסוגי גבינה שונים ולשפוך מעט שמנת על המוצר המוגמר.
אופן הכנת התפוח אדמה:
-
אפו קלות את תפוחי האדמה בתנור כדי שיהיה קל לחתוך אותם וכדי שזמן בישולם בתוך האש יהיה קצר יותר.
-
לאחר שתפוחי האדמה מוכנים חיתכו (לא עד הסוף) את תפוח האדמה לפרוסות.
-
בתוך כל "כיס" שנוצר הכניסו שתי פרוסות נקניק מסוגים שונים והוסיפו לסירוגין מעט שום כתוש או בצל ירוק.
-
נעצו שיפוד עץ מקצה לקצה, פזרו מלח לפי הטעם ועיטפו ברדיד אלומיניום.
-
קחו אתכם את תפוחי האדמה למדורה ואחרי 15-20 דקות בתוך הגחלים המנה שלכם מוכנה.
מקור: רעות מזור