כולנו רגילים לעוגת הגבינה הגדולה והמפוארת שמעטרת את השולחן, אך העוגות הבאות מאפשרות לצאת מהתבנית העגולה, ולהכין מטעמים אישיים שמעוטרים עם תוספת מתוקה וטעימה במיוחד.
רכיבים לתחתית ביסקוויטים:
אופן הכנת התחתית ביסקוויטים:
-
חממו את התנור ל-170 מעלות והכינו תבנית עם 24 מנג'טים מנייר.
-
ערבבו בקערה את פירורי הביסקוויטים עם 3 כפות סוכר, הוסיפו את החמאה המומסת והמשיכו לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
-
חלקו את תערובת הפירורים בין 24 תבניות הנייר, שטחו אותה על תחתית המנג'טים והכניסו לתנור למשך 5 דקות.
אופן הכנת העוגת גבינה:
-
בקערה קטנה, ערבבו יחד ½1 כוסות סוכר עם 3 כפות קמח עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הכניסו את גבינת השמנת המרוככת לקערה גדולה נפרדת והוסיפו לה את תערובת הסוכר והקמח. ערבלו את התערובת עם מיקסר ידני על מהירות נמוכה עד לקבלת תערובת חלקה.
-
הוסיפו לקערה ביצה אחת בכל פעם עד שכולן יתמזגו עם התערובת. הוסיפו שמנת חמוצה, תמצית וניל ושמנת מתוקה וערבלו עד לקבלת תערובת אחידה.
-
חלקו את תערובת הגבינה בין המנג'טים עם תחתיות הביסקוויטים והכניסו לתנור למשך 18-23 דקות.
-
הוציאו את התבנית עם העוגות האישיות מהתנור והניחו לה להצטנן בצד במשך שעה. לאחר מכן כסו את העוגות עם ניילון נצמד והכניסו למקרר למשך שעתיים.
אופן הכנת הטופי קרמל:
-
הכניסו את המים והסוכר לסיר בינוני והניחו אותו מעל להבה בינונית-גבוהה. ערבבו את התערובת ללא הפסקה עד שהסוכר יימס לחלוטין והתערובת תתחיל לרתוח.
-
הפסיקו לערבב ואפשרו לתערובת לרתוח עד שהיא תקבל צבע ענבר כהה, תוך ערבוב זהיר מדי פעם.
-
ברגע שהתערובת תקבל גוון כהה, הוסיפו לה מיד חמאה ושמנת מתוקה, וערבבו עד לקבלת תערובת חלקה. הניחו לתערובת להצטנן במשך מספר דקות, הוציאו את העוגות האישיות מהמקרר ומזגו עליהן את כתר הקרמל. מי שרוצה להוסיף לקינוח הזה טעם מפתיע מוזמן לפזר על הקרמל מעט מלח גס.