למאפה העשיר הזה קוראים באניצה, והוא עשוי משכבות בצק פילו משוחות בחמאה המפרידות את מילוי הגבינות גם במרכזו ליצירת מרקם מעניין וייחודי. את המאפה אופים בתבנית מרובעת גדולה ועדיף להגיש אותו היישר מהתנור, כשהוא חם ופריך.
למתכונים נוספים מהבלוג "אוכל כשר כורדי ומזרחי"
מקור תמונה:
batyad
אופן הכנת המאפה גבינות:
-
חממו תנור ל-200° מעלות.
-
ערבבו בקערה את כל הגבינות, הביצים, החלב, המלח והפלפל.
-
מרחו תבנית מתאימה בחמאה מומסת, אפשר גם לרסס בשמן.
-
שטחו דף פילו בתבנית ומרחו אותו בחמאה מומסת. הוסיפו עוד דף ומרחו גם אותו בחמאה. חיזרו על אותה הפעולה עם עוד 5 דפים.
-
קחו 5 דפים נוספים, חיתכו אותם לחצי ומעכו כל חבילת דפים שכזאת לכדור רפוי. הניחו אותם בתבנית אחתדליד השני עם מעט מרווח ביניהם.
-
צקו מעל את תערובת הגבינות.
-
כסו את הכל עם דף פילו, שמנו אותו בחמאה המומסת וככה המשיכו לעשות עם שאר הדפים שנשארו (לא לשכוח לשמן בחמאה המומסת גם את הדף האחרון).
-
פירסו את המאפה לריבועים או מעויינים ופזרו שומשום.
-
אפו בערך 45 דקות או עד שהמאפה מקבל צבע זהוב חום.
מקור תמונה:
batyad
טיפ השף:
* את הבצק יש להפשיר במקרר לפחות 12 שעות.
* בכל זמן ההכנה, חשוב להניח על הדפים מגבת לחה כדי שלא יתייבשו.
* אפשר לערבב סוגי גבינות שונים.
מקור: בתיה דורון