באבא גנוש היא מנת חצילים מסורתית מהמזרח התיכון שמקבלת טוויסט מיוחד במתכון הבא בדמות תוספת של שוקולד לבן. הגשה של המנה הטעימה הזו תפתיע את האורחים, וכשהם יגלו מה היא מכילה, ההפתעה תהיה גדולה פי כמה.
מקור תמונה:
stu_spivack
אופן הכנת הבאבא גנוש:
-
חממו את התנור ל-190° מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה, חצו את החצילים לאורכם והניחו על התבנית את שיני השום ואת חצאי החצילים כשצידם הפנימי פונה כלפיי מעלה.
מקור תמונה:
Amy Stephenson
-
הכניסו את התבנית לתנור, הוציאו את שיני השום לאחר 20 דקות ואת החצילים לאחר 40 דקות.
-
קלפו את שיני השום, רוקנו את חצאי החצילים מבשרם והכניסו את שני הרכיבים למעבד מזון.
-
הוסיפו למעבד המזון מיץ לימון, טחינה, שוקולד מומס, מחצית מכמות הפטרוזיליה, כמון, פפריקה, מלח ופלפל. הפעילו את מעבד המזון לקבלת תערובת חלקה.
-
העבירו לקערת הגשה שטוחה, הוסיפו מעל את יתרת הפטרוזיליה והגישו לאחר צינון קל.