ילדים אוהבים מאוד ג'לי, אבל במרבית סוגי הג'לי המוכן שאנו רוכשים בחנויות נעשה שימוש בצבעי מאכל ובכמות רבה של סוכר. המתכון הבא מציע פתרון לשני סוגי הרכיבים הבעייתיים באמצעות שילוב מיצים טבעיים.
אופן הכנת הג'לי:
-
רפדו תבנית אינגליש קייק עם נייר כסף ושמנו אותה מעט.
-
מיזגו את כוס המים לקערה, הוסיפו את הג'לטין ואפשרו לעיסה להתרכך במשך כ-5 דקות.
-
חממו את מיץ התפוזים ואבקת הסטיביה בסיר והוסיפו את הג'לטין. ערבבו עד שהג'לטין נמס.
-
צקו את התערובת לתבנית האינגליש קייק ואפשרו לה להתקשות בטמפרטורת החדר, או הכניסו אותה למקרר לשעה.
-
הפכו את התבנית על גבי משטח עבודה וחתכו מהג'לי צורות באמצעות סכין או בעזרת חותכני עוגיות.
מקור: שלומית ר.