print header

16 טיפים למטבח שחייבים להכיר!

בישול ואפייה מאפשרים לנו להכין מטעמים שאנו ובני המשפחה שלנו אוהבים, אך לפעמים זה מרגיש כאילו חסר משהו קטן כדי להפוך מנה מסוימת למושלמת וכדי לשפר את העבודה במטבח... אנחנו תמיד מחפשים את הרכיב או הדרך להפוך מנות לטעימות יותר, ומסתבר שהתשובה נמצאת לרוב ממש מתחת לאף שלנו! 16 הטיפים הנפלאים הבאים יעזרו לכם להשתמש בסודות בישול שיהפכו כל ארוחה לטעימה, וכל מנה לכוכבת הארוחה בקלי קלות. אז למה לסבול מפירה יבש או מלהתאמץ כדי לחתוך תירס? קראו את הטיפים הבאים, היכנסו למטבח והתחילו לבשל!
 
עגבניות, בצל עשבי תיבול ובקבוקי זכוכית
 

1. הכנת סלטים פריכים

סלטים נוטים להפוך לרכים ובעלי מרקם לא מושך במיוחד בגלל הנוזלים הניגרים מהירקות המרכיבים אותם. כדי למנוע זאת ולהפוך את הסלט שלכם לפריך, הפכו קערית קטנה בתוך הקערה הגדולה בה אתם מכינים סלט. הכינו אותו כרגיל והמתינו מספר דקות. בזמן הזה נוזלים עודפים יתנקזו לתוך הקערית ההפוכה, ואתם תוכלו לנקז אותם או להעביר את הסלט לקערה חדשה.

2. תיבול סלטים בצורה ייחודית

אם אתם רוצים להוסיף לסלט שלכם טעם נפלא, מלבד פריכות, נסו את הטריק הבא: השתמשו במיץ שימורים של ירקות חמוצים (עדיפות לשימורים בחומץ) כדי להכין רטבים במקום חומץ או מיץ לימון, מה שיקנה לרוטב טעם ייחודי.
רוטב לסלט בקערית

3. הכנת אורז אוורירי

אין כמו אורז במרקם אוורירי כתוספת לארוחות שונות, אך רבים מאיתנו לא תמיד מצליחים להכין בעקביות מנה קלילה שכזו. כדי להקנות לאורז מרקם אוורירי שכזה, הוסיפו כמה טיפות של מיץ לימון טרי לסיר כשאתם מבשלים אותו, וכל כף תהיה אוורירית, קלילה וטעימה.

4. הוספת טעם לקצפת

קצפת היא התוספת המושלמת לעוגות, גלידות וקינוחים שונים, אך אם אתם רוצים להפוך אותם לטעימים אף יותר, השתמשו באבקת ג'לי! הקציפו מיכל אחד של שמנת מתוקה לקצפת, הוסיפו 2 כפות של ג'לי בטעם שאתם אוהבים והמשיכו להקציף עד לקבלת המרקם הרצוי וקצפת מיוחדת במינה.
שמנת מתוקה מוקצפת
 

5. עיטור קינוחים בקלות

כדי לעטר עוגות ועוגיות, אתם לא חייבים להשתמש בכלים וחומרים מקצועיים... במקום זאת, הכניסו כמה כפות סוכר לתוך צנצנת זכוכית, הוסיפו להן כמה טיפות של צבע מאכל טבעי, סגרו את הצנצנת ונערו היטב. הכינו כמה צנצנות כאלו עם סוכר צבעוני ותוכלו לעטר קינוחים בקלות ובצבעים נפלאים בכל פעם שתכינו מנה מתוקה.

6. שמירה על צורת הפאי

באפייה של פאי מסוגים שונים, הבצק נוטה להידבק לשוליים, מה שמקשה על החיתוך והורס את צורת העוגה. כדי לשמור על הצורה האסתטית של פאי, הרימו את השוליים בעזרת האצבעות לאחר שעיצבתם אותם בצורה הרצויה ואפו כרגיל.
פאי גדול לפני אפייה שסביבו עוגות קטנות יותר

7. אפיית לחם אוורירי

טעות נפוצה שמתרחשות כאשר אופים בבית לחם היא חימום מקדים של התנור טרם הכנסת הבצק לתוכו. בפעם הבאה שאתם אופים לחם, אל תחממו את התנור לפני האפייה, אלא הכניסו אליו את הבצק כשאתם מדליקים אותו. אתם תופתעו מהאווריריות ומטעמו של הלחם שיגרמו לכם לחזור ולבצע את הטריק הזה בכל פעם מחדש.

8. קילוף אננס בקלות

פרי האננס הקיצי נמכר בישראל במרבית ימות השנה, ופעמים רבות הקילוף שלו בשלמותו, כפי שרבים נוטים לעשות, גורם לאובדן של "בשר" רב. כדי ליהנות מכמות גדולה יותר של בשר האננס, חתכו אותו לטבעות בשלמותו ולאחר מכן תקלפו אותן בנפרד.
אננס חתוך לטבעות

9. ניצול גרידת תפוז ולימון

גרידת תפוז ולימון מוסיפה טעם נפלא לתבשילים ומאפים, וכדי שהיא תמיד תהיה בהישג יד, נסו את הטיפ הזה: גרדו לימונים ותפוזים לפני שתשתמשו בהם לאכילה, הכניסו את הגרידה לשקיות אוכל או מכלים מתאימים להקפאה והכניסו למקפיא. כך תוכלו להשתמש בהם בכל עת בלי לבזבז את הקליפה הנפלאה של פירות ההדר הללו.

10. חיתוך תירס בקלות

חיתוך תירס על קרש מותיר לא מעט בלגן, אך אם תחתכו את הקלח בתוך תבנית של עוגת קוגלהוף, תוכלו למנוע זאת בקלות. פשוט העמידו את קלח התירס על החור באמצע התבנית ההפוכה וחתכו את צדיו בעזרת סכין חדה.
חיתוך תירס על תבנית קוגלהוף

11. הכנת תה קר בקלות

אם הכנתם קנקן תה חם לאורחים ונשארו לכם כמה כוסות, אל תשפכו אותן! הוסיפו לקנקן כמה עלי נענע, הכניסו למקרר והגישו עם קרח כתה קר בארוחה הבאה, או כשתרצו משקה צונן וטעים לעצמכם.

12. מניעת גלישה של כלי בישול לסיר

כמה פעמים קרה לכם שהנחתם כף או מצקת בתוך הסיר ותוך כדי שהסתובבתם כדי לקחת עוד רכיב אחד לתבשיל, הסכו"ם החליט לטבוע בסיר? את הניקיונות הנלווים והחיפוש אחר כפות ומצקות בתוך תבשילים תוכלו למנוע על ידי קשירה של גומי לקצה העליון של הסכו"ם שאתם מכניסים לסיר. הגומי "יידבק" לסיר ולא יאפשר לכפות ומצקות לגלוש לתוכן.
קשירה של גומי לקצה של מצקת

13. הכנת עוגיות שיבולת שועל מעולות

עוגיות שיבולת שועל הן לא רק טעימות, אלא בריאות להפליא, ותוכלו לשדרג אותן בקלות עם טריק קטן: כדי להכין עוגיות שיבולת שועל ממכרות במיוחד, קלו את השיבולת עצמה בתנור עד להזהבה לפני שתערבבו את כלל הרכיבים. הכינו את העוגיות כרגיל והתוצרים יהיו פריכים וטעימים יותר מאי פעם.

14. שמירה על צבע של כרוביות

כרובית לבנה ורעננה מוסיפה טעם נפלא למאכלים רבים, וכדי לשמור על הגוון הזה הוסיפו מיץ לימון או חומץ למי הבישול של הכרובית. כך תוכלו להשתמש בכרובית לסלטים ומנות טריות אחרות בצורה מעוררת תיאבון ובריאה במיוחד.
כרובית בתוך סיר מלא מים

15. מניעת המסה של ג'לי

קינוחי ג'לי הם טעימים וצבעוניים במיוחד, וכדי שהג'לי לא יימס, כפי שקורה רוב הפעמים, פשוט צריך להוסיף לו חומץ. כאשר אתם מכינים את הג'לי, הוסיפו 2 כפיות חומץ על כל חפיסה של ג'לי ואל תדאגו, הטעם לא יושפע, והג'לי יחזיק מעמד ולא יימס גם בימי הקיץ.

16. הכנת פירה אוורירי

אין כמו פירה נימוח לארוחת הצהריים או הערב, ואם אתם לא רוצים שהוא יהיה "כבד" ודחוס, כל שאתם צריכים לעשות הוא להוסיף לו אבקת סודה לשתייה! ערבבו כפית של סודה לשתייה על כל 5 תפוחי אדמה בינוניים שאתה מכינים מהם פירה, ותיהנו ממרקם מיוחד ואוורירי למנה האהובה.

מקור התמונות: רחבי הרשת

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.