maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

דברים שאסור להכניס למיקרוגל – עם וידאו

מכשיר המיקרוגל הופך את החיים שלנו להרבה יותר פשוטים, כשאין לנו זמן או כוח לבשל הוא יעשה את העבודה בצורה די טובה. אבל יש לזכור כי המיקרוגל הוא מכשיר חשמלי שעובד בעזרת קרינה אלקטרומגנטית, וקיימים מאכלים וחומרים שאינם מגיבים אליהם בצורה טובה. אלה הם 9 הדברים שבשום פנים ואופן אסור לכם להכניס למיקרוגל. וכדי שלא תנסו את זה בבית, הבאנו לכם תיעוד של אותם דברים בזמן שהם מתחממים, וחלקם אף נשרפים או מתפוצצים!

 
1. שקיות נייר חומות
 
ראשית, הנייר עלול לעלות באש בחום גבוה ולשרוף את המיקרוגל. הדיו שעל השקית, הדבק המדביק אותה והחומרים הממוחזרים המרכיבים אותה, עלולים לשחרר רעלנים וגזים רעילים כאשר הם נחשפים לחום גבוה במיוחד. במקום השקיות האלה תוכלו להשתמש בשקיות אפייה, המותאמות לתנורים ולאפייה בחום גבוה.
 

 

2. ביצים
 
גלי המיקרוגל פועלים על ידי חימום הנוזלים שבתוך המזון, חימום אשר יוצר אדים ולחץ בתוך הביצה. הלחץ הנוצר בתוך הביצה יכול לפגוע בתכולתה כמו גם בקליפה שלה. בנוסף, קיימות עדויות של קליפה שהתפוצצה בגלל הלחץ הפנימי ופגעה בחלקי גוף ובפנים.
 

 

3. מיכלי קלקר
 
בעיקרון, מיכלי קלקר, ובמיוחד כאלה שמיועדים להכיל מזון, מותאמים כדי לעמוד בתנאי חום. עם זאת, כאשר המזון נשאר זמן רב במיכל הקלקר, שמן ושומן עלולים לחדור לתוך החומר ולפגוע ביציבות שלו. מחקרים הראו שחימום במיקרוגל של מיכלי הקלקר עלול לגרום לכאבי ראש ולשלשולים.
 

 

4. מוצרי חלב באריזה
 
אמנם זה מפתה לאכול את המעדנים החלביים האלה כשהם חמימים, אך זה לא מומלץ בכלל. אריזת הפלסטיק הדקה וכיסוי הכסף אינם מתאימים לשימוש במיקרוגל. אם ברצונכם לחמם את המוצרים, העבירו אותם לקערה שמתאימה לשימוש במיקרוגל.
 

 

5. מנה מלאה ברוטב
 
הגלים האלקטרומגנטיים מחממים את מולקולות המים שבנוזלים, וכאשר הם פוגשים ברוטב הוא עלול פשוט לקפוץ, כך בסופו של דבר כנראה שתמצאו את הרוטב מפוזר בכל החלק הפנימי של המיקרוגל. מעבר ללכלוך שמצפה לכם, הרוטב עלול להיכנס ולחדור לאזורים בהם לא כדאי שיהיו נוזלים ולפגוע בפעילות המיקרוגל. הקפידו לכסות צלחת עם רוטב לפני החימום.
 

 

6. פלפלים חריפים
 
פלפלים שחוממו במיקרוגל לא ירגישו לכם חמים מדי מבחוץ, אבל המיץ שלהם יירתח. החריפות של הפלפל נובעת מכימיקל בשם קאפסאיצין שבחום הוא מתנדף. במגע עם החומר הוא שורף בעיניים וצורב בגרון. חוץ מזה, בחום גבוה מאוד הפלפל עלול לעלות באש.
 

 

7. פירות
 
אם התפוז שלכם קר מדי, או שאתם חפצים באשכולית חמה, פתחו אותם לפני שאתם מכניסים למיקרו. חימום של פירות שלמים במיקרוגל גורם להצטברות של חום רב בתוכם ועלול להביא לפיצוץ בתוך המכשיר. חימום פרי חתוך במיקרוגל הוא בטוח יותר מאשר פרי שלם.
 
8. כל סוג של מתכת
 
זה יכול להיות נייר אלומיניום, צלחת עם עיטור כסף או כוס מתכת, את כל אלה אסור בשום פנים ואופן להכניס לחימום במיקרוגל. אמנם קיימים מיקרוגלים שעשויים ממתכת, אך הם בנויים בצורה שלא תגרום להחזר של קרינה, לעומת זאת, מתכות במיכלים השונים מחזירות קרינה אלקטרומגנטית, ובעצם במקום שזו תגיע למזון היא חוזרת לפנים המיקרוגל. נייר אלומיניום מחזיר גם הוא את הקרינה, ומפני שהוא דק הוא יכול גם לעלות באש.
 

 

9. מיכלי פלסטיק
 
ישנם מיכלים העשויים מפלסטיק שמותאמים לשימוש במיקרוגל, אותם ניתן לזהות על ידי סימון מיוחד בתחתית המיכל, פרט לאלה אין להכניס מיכל פלסטיק למיקרו. מיכלי פלסטיק שאינם מתאימים לחימום יכולים להינמס בחום גבוה ולהביא לחומרים רעילים להתרכב עם המזון ולפגוע במי שאוכל אותם.
 

 

נכון, בסרטון האחרון אין באמת מיכל פלסטיק, אבל לא רצינו שתעזבו בלי לראות מיקרוגל מתפוצץ :)

חממו בזהירות!

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: