maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

בעיות עיכול בפסח? דרכים טבעיות להקלה

מרקחת ביתית פשוטה שתסייע לכאבי הבטן, חליטה שתחסל את הגזים ותמיסת מלח שתלחם בכבדות שאחרי הארוחות הגדולות: כך תתמודדו עם הבעיות האופייניות לכל פסח.
   
פסח כבר כאן ואיתו המצות, וגם בעיות העיכול והרגשת העומס על הקיבה. קשה להתעלם מההשפעות של תפריט הפסח על גופינו - אך בהחלט ניתן להתמודד איתו. מירקות ירוקים ועד חליטה תוצרת בית: כך תעברו את המצה הבאה בשלום.
 
מים ועוד מים, ואז תה
שתייה תכופה ורבה היא חיונית. טרם תחילת הארוחה מומלץ לשתות שתי כוסות מים; כך תיצרו תחושה של מלאות ותמנעו מאכילה מופרזת. בנוסף, נוכחות המים בקיבה ובמערכת העיכול תורמת ליצירת לחלוח במערכת העיכול וכך מקלה על תהליך הספיגה והעיכול.
כמו כן, השתדלו לסיים בשתיית תה יסמין, המנטרל רדיקאליים חופשיים, יוצר תחושת רעננות ומסייע להרגעה וקירור הגוף.
 
גלו מחדש את הירקות
היעדר הלחם במהלך החג מונע מאיתנו את הפחמימות, היוצרות תחושה של שובע. לכן, החג ועונת האביב מהווים הזדמנות נהדרת לגלות שוב את הירקות
והפירות. אלה תורמים ליצירת לחלוח בתוך מערכת העיכול וכן להזנה של משק הנוזלים בגוף. הירקות והפירות עשירים בסיבים המקלים על תהליך העיכול, ואף יוצרים תחושה של קלילות של הגוף (בניגוד לכבדות המאפיינות את הפחמימות).
התמקדו בעלים הירוקים חריפים כגון בצל ירוק, עירית, כרישה, בזיליקום, רשאד ועלי חרדל. נסו גם את קטניית המש, שביכולתה להזין ולקרר את הכבד, וכן שלבו בתפריט ארטישוק וסלק, הידועים ביכולתם לנקות את הכבד ולחדש בנייה של תאי כבד חדשים.
מרקחת ביתית
פתחו כל בוקר, על בטן ריקה, עם מרקחת ביתית המכילה כף שמן זית עם חמש טיפות לימון סחוט וכפית פשתן טחון. הטעם החמוץ של הלימון תורם לתנועתיות בגוף, בעיקר בתוך מערכת העיכול; שמן הזית עוזר לסיכוך המערכת, וזרעי הפשתן הטחונים מכילים סיבים תזונתיים שתורמים לעיכול טוב יותר והמכילים אומגה. הקפדה על שתיית מרקחת זו באופן קבוע תתרום רבות לתפקוד תקין של מערכת העיכול.
 
שלבו תנועה
חשוב להימנע מארוחות גדולות. אם כבר חטאתם, המנעו מלהישאר במצב סטטי לאחר הארוחה. לאלו שאינם מקפידים על פעילות ספורטיבית מומלץ, לאחר הארוחות, לצאת להליכה מתונה וקצרה. ההליכה תסייע לצאת מתחושת העומס והכבדות, ותעודד תהליכי עיכול.

חליטה - נגד גזים: סובלים מגזים, מרגישים שהבטן עמוסה לעייפה, וסובלים מתחושת נפיחות שאינה מרפה? קחו יוזמה והכינו לעצמכם את החליטה הבאה: מזגו בקנקן שתי כוסות מים, שימו שני ראשי הל, קליפת מנדרינה, עלי נענע וזרעי
צנון - וחילטו. הארומה, החריפות והקרירות של המרכיבים פותחים ומשחררים חסימות והצטברויות במעי ובקיבה, ומסייעות רבות בהורדת הנפיחות והגזים.

תמיסה הנלחמת בכבדות שאחרי הארוחה: המיסו חצי כפית מלח בכוס מים חמים ושתו לאחר הארוחה. מי המלח מרככים ומסייעים בהקלה מהירה לנפיחות בבטן. הטעם המלוח מרכך את הגודש שנוצר בקיבה ומתחיל תהליך של ניקוז. אך הזהרו: כמות גדולה של מלח עלולה לגרום לשלשול.
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: