print header

כיצד להפוך את הנישואים לרווחיים יותר מכסף?

"אנשים נועדו להיות נאהבים וחפצים נועדו להיות משומשים. הבלבול בעולם הוא שאנשים הם משומשים וחפצים הם נאהבים".

לא חסרים בעולם סיפורים על הונאה, נרקיסיזם, הרס עצמי, דיכאון ורצח שסובבים סביב כסף. עם המצב הכלכלי הנוכחי, קל מאוד לאבד את השפיות, הכבוד והערך העצמי ולתלות את התקווה והאושר בחסות המטבע והחומר. מדוע חפצים הפכו להיות הכול?

זוגות

החברה של היום היא חברה צרכנית. לא רק שהפיתויים סביבנו אדירים וקצב ההתחדשות גורם לנו להחליף סלון כל שנתיים ומלתחת בגדים כל חודשיים, הרי שגם התפיסה החברתית מטפחת את עולם החומר ויוצרת תחושה שאדם הוא קודם כל חשבון הבנק שלו.

המאבק החברתי שהתנהל בקיץ האחרון הוכיח לנו עד כמה אנו תלויים, בעל כורחנו, בכסף ועד כמה קשה לנו להתקיים בהיעדרו. בחזית המאבק עמדו הזוגות הצעירים שהתרעמו על תנאי המשכנתאות, גובה המשכורות ומחירי הדירות וגני הילדים, וכאשר זוגות נאלצים לנהל מאבק להישרדות כלכלית, הרי שכמות הויכוחים והקונפליקטים מגדילה את הסיכוי לפרידה.

קשה להפגין אהבה לעולם, לבן הזוג או אפילו לעצמך כאשר אתה דואג איך תסגור את החודש ועם איזה כסף תכסה את התשלומים. עם זאת, תשמחו לשמוע כי המחקר בתחום מגלה כי אצל אנשים חומרניים הסיכוי לנישואים פחות מאושרים גבוה יותר מאשר אצל אנשים שאין להם הרבה רכוש.

"הדבר נכון לכל רמות ההכנסה" אומר ד"ר ג'ייסון קרול, פרופסור לחיי משפחה מאוניברסיטת ברמינגהם. ד"ר קרול סבור שלאדם חומרני מוטב להיצמד לפרטנר פחות חומרני כדי להנות מנישואים מאושרים יותר, "שכן שני אנשים בעלי תכונות דומות כלפי ערך ורכוש, עלולים לסבול מנישואים פחות מספקים".

ד"ר קרול ועמיתיו שמו כמטרה לחקור את אלמנט החומרנות בין בני זוג וחשפו מידע על ההשפעה של כסף על הנישואים. המחקר המקיף שנערך לאחרונה נעשה באמצעות המכון הלאומי RELATE והוא התבסס על 1,734 שאלונים מקוונים שהועברו בין זוגות נשואים. הממצאים הראו כי נישואים עם בן זוג חומרני היו גרועים יותר מנישואים בין בני זוג שאף אחד מהם אינו חומרני. עוד נמצא כי ככל שאדם חומרני יותר, כך הוא סובל יותר מחרדה, דיכאון וחוסר ביטחון, וזאת לעומת אדם שאינו חומרני. עוד הראו הממצאים מגמה בולטת לפיה זוגות לא חומרניים מביעים סיפוק גבוה יותר ב-10%-15% בקטגוריות כמו שביעות רצון מחיי הנישואים, יציבות הנישואים ורמות נמוכות של סכסוך.

"ככל שערך הכסף גבוה יותר, הצרות בבית גדולות יותר, כי העבודה בדרך כלל מגיעה במקום הראשון" אומר ד"ר קרול  "וכאשר העבודה מתערערת, מהר מאוד מגלים כי היחסים האינטימיים כלל לא קיימים".

המחקר אומנם לא בדק האם חומרנות שוחקת את הנישואים, אך לד"ר קרול יש תיאוריות בנושא. לטענתו, חומרנות גורמת לבני הזוג לקבל החלטות כספיות רעות ודורשת מהם לעמוד בהוצאות שמעבר לאמצעים הכלכליים שלהם, מה שמעמיד בחובות ובלחצים ענקיים את המערכת הזוגית. עוד הוא סובר כי אנשים חומרניים משקיעים את רוב זמנם ומרצם בעבודה, כדי שזו תוכל לאפשר להם להשיג יותר דברים. כשמירב ההשקעה מתבצעת במקום העבודה, הוא אומר, למי יש כוח להשקיע גם במערכת הזוגית?

אספנו עבורכם 5 טיפים שעשויים לעזור לכם למצוא את האיזון ולהפוך את מערכת הנישואים לרווחית יותר, כזו שאינה תלויה בכסף...

1. לא משנה כמה קשה אתם עובדים, אם אתם שומרים על תקשורת בריאה ורציפה עם הפרטנר שלכם בכל יום, משלבים בה מילים יפות של הערכה וכבוד, זה מספיק בשביל לטפח את מערכת היחסים ולשמור שמשתנים אחרים לא יערערו את הקשר.

2. איזון הוא הכול. בימים קשים ולחוצים, כאשר אתם יודעים שתצטרכו להשקיע בעבודה הרבה יותר מבכל תחום אחר, שתפו את הפרטנר שלכם, כך שיוכל להיערך נפשית; מצד אחד לתמוך בכם בעת הצורך ומצד שני, לא להשליך מזה דבר על מערכת היחסים. הקפידו לא לנתק את הפרטנר מהסיטואציה, לא להתעלם מרגשותיו או לנעול אותו בחוץ. היו כנים ובקשו את תמיכתו - כל עוד הוא יודע שזה נקודתי, הוא יבין.

3. הקדישו יום למשפחה. לפחות יום אחד בשבוע הקדישו למשפחה שלכם. התנתקו ממכשירי התקשורת, התנערו ממחויבויות אחרות והשקיעו זמן ואנרגיה במשפחה שלכם. זה טוב להם וזה טוב לכם באותה המידה.

4. כולם אוהבים דברים יפים, נכון, אבל הם לא חייבים לבוא לידי ביטוי רק בחומר. האהבה שלכם היא מתנה, היא משהו שלא הייתם צריכים לשלם תמורתו. שום כסף או חפץ יפה לא יוכלו לרכוש אי פעם את האהבה הזו. אל תזלזלו בזה. אם תאמינו כי האהבה שלכם היא רווחית ותעניקו אותה מכל הלב, תמצאו שהיא מספקת הרבה יותר מעוד זוג נעליים או שעון חדש.

5. כמשפחה, עשו לעצמכם הרגל לתרום חפצים לפחות פעם בשנה. תנו לילדים להיות חלק מהתהליך ולבחור את ארגון הצדקה, זה לא חייב להיות משהו גדול - אפילו מקום בו ניתן למסור בגדים ישנים. רעיון הצדקה ילמד את הילדים ערך של נתינה וקבלה שהוא עולה בהרבה על ערך של כסף.

רובינו התחנכו על האמרה כי כסף זה לא הכל בחיים. גם אם נדמה שיש לנו הרבה סיבות לחשוב אחרת, עדיף לנו להשקיע בערכים רווחיים יותר...

ליקטה וכתבה: טל עזר

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.