header

מתכון לחטיף גרנולה בריא

אחרי שזללנו את כל הממתקים הטעימים, הגיע הזמן גם לקצת בריאות, עם חטיפי הגרנולה המצויינים האלה.

 

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לחטיף גרנולה בריא
רכיבים לחטיף גרנולה:
שיבולת שועל - 3 כוסות
דבש - ⅓ כוס
חמאת בוטנים - ½ כוס ( + 2 כפות נוספות)
בוטנים - ¼ כוס (קלויים, גרוסים)
מלח - ½ כפית
שמן קוקוס - 2 כפות
תמצית וניל - 1 כפית
סוכר חום - ½ כף
סודה לשתייה - ½ כפית
אופן הכנת החטיף גרנולה:
  1. חממו מראש תנור לחום של 180° מעלות.
  2. ערבבו את שיבולת השועל, פצפוצי האורז, הבוטנים, המלח והסודה לשתייה בקערה.
  3. בכוס בטוחה לשימוש במיקרוגל, ערבבו את הדבש, חמאת הבוטנים ושמן הקוקוס. חממו את הכוס במיקרוגל למשך 30-60 שניות. ערבבו כדי להמס את חמאת הבוטנים, ואז הוסיפו את הסוכר החום ותמצית הוניל.
  4. ערבבו את המרכיבים הרטובים והיבשים. העבירו את התערובת לתבנית עם נייר אפייה, הניחו מעלייה נייר אפייה נוסף ולחצו בכוח כדי לדחוס את התערובת.
  5. חממו 2 כפות נוספות של חמאת בוטנים והזליפו אותה מעל לתערובת.
  6. אפו את התערובת בתנור למשך 20-25 דקות, עד שהחטיפים יזהיבו. הניחו לחטיפים להתקרר בתבנית. הסירו אותם מהתבנית וחתכו לגודל הרצוי.
מקור: אורית זאבי
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.