אחרי שזללנו את כל הממתקים הטעימים, הגיע הזמן גם לקצת בריאות, עם חטיפי הגרנולה המצויינים האלה.
אופן הכנת החטיף גרנולה:
-
חממו מראש תנור לחום של 180° מעלות.
-
ערבבו את שיבולת השועל, פצפוצי האורז, הבוטנים, המלח והסודה לשתייה בקערה.
-
בכוס בטוחה לשימוש במיקרוגל, ערבבו את הדבש, חמאת הבוטנים ושמן הקוקוס. חממו את הכוס במיקרוגל למשך 30-60 שניות. ערבבו כדי להמס את חמאת הבוטנים, ואז הוסיפו את הסוכר החום ותמצית הוניל.
-
ערבבו את המרכיבים הרטובים והיבשים. העבירו את התערובת לתבנית עם נייר אפייה, הניחו מעלייה נייר אפייה נוסף ולחצו בכוח כדי לדחוס את התערובת.
-
חממו 2 כפות נוספות של חמאת בוטנים והזליפו אותה מעל לתערובת.
-
אפו את התערובת בתנור למשך 20-25 דקות, עד שהחטיפים יזהיבו. הניחו לחטיפים להתקרר בתבנית. הסירו אותם מהתבנית וחתכו לגודל הרצוי.
מקור: אורית זאבי