צ'יפס פריך מתפוחי אדמה הוא אחד החטיפים האהובים ביותר בעולם כולו, ועכשיו תוכלו להכין אותו בעצמכם!
אופן הכנת הצ'יפס:
-
חממו מראש תנור לחום של 200 מעלות.
-
פרסו את תפוחי האדמה לפרוסות דקות באמצעות מנדולינה או חותכן אחר. שטפו את פרוסות תפוח האדמה היטב במסננת, העבירו למגבת נייר והניחו מגבת נייר נוספת מעל. יש לייבש את הפרוסות לחלוטין.
-
ערבבו את השמן עם התבלינים בקערה, הוסיפו את תפוחי האדמה והקפיצו כך שתערובת השמן תכסה אותם לגמרי.
-
סדרו את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית עם נייר אפייה משומן. יש לשמור על מרווח בין הפרוסות כדי שיהפכו לפריכות.
-
אפו את תפוחי האדמה במשך 15-20 דקות, או עד שיקבלו צבע שחום ומרקם פריך. זכרו שהפרוסות יהפכו לפריכות יותר כאשר הן יתקררו.
-
הצ'יפס נשמר עד 3 ימים בשקית נייר.
מקור: אורית זאבי