רגשו את יקיריכם האהובים בפאי מיוחד ולא שגרתי, שכולל את מזון העל הנהדר ג'ינג'ר, ומתובל בסירופ מייפל, שאת טעמו המתקתק לא תוכלו לשכוח.
רכיבים למילוי והרכבת הפאי:
אופן הכנת הבסיס:
-
ערבבו את הקמח והמלח בתוך מעבד מזון, ולאחר מספר ערבולים הכניסו דרך פתח ההזנה חמאה. לאחר מכן הוסיפו בהדרגה את מי הקרח, עד לקבלת גוש בצק לח. הימנעו מערבול יתר.
-
הוציאו את הבצק ממעבד המזון וחלקו אותו לשני חלקים שווים. צרו מהבצקים כדורים בקוטר של 12 ס"מ לערך, עטפו כל אחד מהם בניילון נצמד והניחו במקרר בין שעה ועד יומיים. יש להוציא את הבצק כרבע שעה לפני השימוש.
-
חממו את התנור מראש ל-200 מעלות.
-
לאחר שהבצק שהה מספיק זמן במקרר, רדדו את אחד משני חלקיו בין שני ניירות אפייה למעגל שקוטרו 30 ס"מ. הסירו את נייר האפייה העליון, הניחו את הבצק המרודד על גבי תבנית שטוחה שקוטרה 24 ס"מ, ולאחר מכן הסירו את נייר האפייה שנותר.
אופן הכנת מילוי והרכבת הפאי:
-
הכניסו אל קערה גדולה תפוחים, קמח, סירופ מייפל, גרידת לימון, קינמון, ג'ינג'ר ומלח וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד.
-
צקו את תערובת התפוחים על גבי בצק הפאי.
-
כעת השתמשו בחלק הבצק שנותר ורדדו אותו בין שני ניירות אפייה למעגל שקוטרו 33 ס"מ. לאחר מכן הסירו את נייר האפייה העליון, הניחו את הבצק על גבי תערובת התפוחים, והסירו את נייר האפייה שנותר.
-
אטמו את הפאי עם קצוות הבצק העליון יחד עם קצוות הבצק התחתון באמצעות מזלג.
-
הברישו את הבצק העליון עם ביצה, חרצו מספר חריצים בבצק העליון ובמידת הרצון פזרו מעט אבקת סוכר.
-
אפו את הפאי במשך 20 דקות, לאחר מכן הנמיכו את חום התנור ל-160 מעלות והמשיכו לאפות אותו עד שהבצק יזהיב והמילוי יבעבע, כ-50 דקות לערך.
-
הניחו לפאי להתקרר לחלוטין, מומלץ להניחו על גבי רשת צינון.
-
הגישו חם לשולחן.
טיפ השף:
ניתן להגיש את הפאי עם מעט קצפת לקישוט.