מנת הבחש, שרבים מכירים כ"אורז ירוק", מקבלת את צבעה מעשבי התיבול שבה, וזהו אחד המאכלים האהובים ביותר בעדה הבוכרית. בדרך כלל מכינים את המנה הזו באירועים גדולים, לכן הכמויות במתכון גם הן גדולות יחסית, אך ויקה דואגת לציין שאין מה לדאוג כלל, משום שאחרי שתגישו את המנה לא יישאר ממנה דבר. את המתכון ניתן לחלק ל-2 חלקים אם אתם רוצים לפצל את זמן העבודה.
למתכונים נוספים מהבלוג "טעימאוד"
מקור תמונה:
taimeod
אופן הכנת הבחש:
-
טחנו את הבשר במטחנת בשר עם חורים גדולים או קצצו בעזרת מעבד מזון. מומלץ לשים לב שהבשר לא יקבל מרקם של בשר טחון דק ושיישאר בעל מרקם גושי. אם בחרתם להשתמש בבשר הודו במתכון, אל תסירו את השומן.
-
השרו את האורז במים רותחים למשך חצי שעה.
-
טגנו את הבשר עם הבצלים הירוקים ועם חצי כוס שמן.
-
אחרי שהבשר משנה את צבעו, הוסיפו כוס מים ומעט מלח ובשלו על להבה נמוכה במשך חצי שעה.
-
הוסיפו לבשר את הפטרוזיליה והכוסברה שקצצתם, ערבבו וכסו את הכל במים.
-
הביאו את המים לרתיחה, כסו את הסיר עם מכסה והמשיכו לבשל על להבה נמוכה למשך חצי שעה נוספת.
-
הוסיפו את האורז השטוף (אם הכנתם את הבשר מראש זמן מה לפני, עליכם להביא את הסיר לרתיחה נוספת לפני שתוסיפו את האורז).
-
ערבבו את הכל ולאחר מכן הוסיפו כחצי כוס נוספת של שמן או שומן כבש מומס.
-
הביאו לרתיחה והנמיכו את האש ללהבה הנמוכה ביותר שאפשר. סגרו את הסיר ובשלו במשך כ-20 דקות.
-
לאחר שהאורז ספח את כל הנוזלים, ערבבו בעדינות עם מזלג כדי לפתוח את האורז.
-
עטפו את מכסה הסיר ואת דפנותיו במגבת מטבח לשמירה על האדים והמשיכו לבשל על אש קטנה. פתחו מדי פעם את הסיר וערבבו בעדינות עם מזלג.
מקור: ויקה גורשטיין – בביוב