מנה יפה במיוחד, מתאימה לארוחות חגיגיות או לארוחת בוקר מלאה בבריאות.
רכיבים למאפה שיבולת שועל:
אופן הכנת המאפה שיבולת שועל:
-
חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות.
-
ערבבו את כל הרכיבים בקערה גדולה. המתיקו את התערובת לפי הטעם.
-
אפו את התערובת בתנור במשך שעה. שיבולת השועל תיראה כלא מוכנה כאשר היא תצא מהתנור. הוציאו אותה מהתנור, הניחו לה להתקרר לטמפרטורת החדר ואז העבירו אותה ללילה במקרר. לאחר הקירור המאפה יתמצק.
אופן הכנת הרוטב אוכמניות:
-
חממו 2 כוסות של אוכמניות במחבת עם מעט מים. בשלו במשך 5 דקות עד שהאוכמניות יתרככו. מעכו את האוכמניות עם כף עץ.
-
חממו מנה ממאפה שיבולת השועל, כסו ברוטב אוכמניות ואכלו בתיאבון.
מקור: מיכל וייסברג