header

מתכון למאפה שיבולת שועל עם רוטב אוכמניות

מנה יפה במיוחד, מתאימה לארוחות חגיגיות או לארוחת בוקר מלאה בבריאות.

זמן הכנה: 8 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למאפה שיבולת שועל עם רוטב אוכמניות
רכיבים למאפה שיבולת שועל:
שיבולת שועל - ½1 כוסות
חלב שקדים - 4 כוסות (לא ממותק)
חלב קוקוס - 2 כוסות (לא ממותק)
אוכמניות - ½1 כוסות (טריות או מוקפאות)
פתיתי קוקוס - ¼ כוס
ג'ינג'ר - ½ כפית (טחון)
מלח - ½ כפית
אבקת אפייה - 1 כפית
רכיבים לרוטב אוכמניות:
אוכמניות - 2 כוסות (טריות או מוקפאות)
אופן הכנת המאפה שיבולת שועל:
  1. חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות.
  2. ערבבו את כל הרכיבים בקערה גדולה. המתיקו את התערובת לפי הטעם.
  3. אפו את התערובת בתנור במשך שעה. שיבולת השועל תיראה כלא מוכנה כאשר היא תצא מהתנור. הוציאו אותה מהתנור, הניחו לה להתקרר לטמפרטורת החדר ואז העבירו אותה ללילה במקרר. לאחר הקירור המאפה יתמצק.
אופן הכנת הרוטב אוכמניות:
  1. חממו 2 כוסות של אוכמניות במחבת עם מעט מים. בשלו במשך 5 דקות עד שהאוכמניות יתרככו. מעכו את האוכמניות עם כף עץ.
  2. חממו מנה ממאפה שיבולת השועל, כסו ברוטב אוכמניות ואכלו בתיאבון.
מקור: מיכל וייסברג
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.