תוכלו להכניס בקלות את המטבח המקסיקני לביתכם הודות למנה הנפלאה הזו, שלא רק תפגיש אתכם עם טעמים נפלאים, אלא גם תותיר אתכם שבעים ומרוצים. יש לציין שניתן להפוך את המנה לצמחונית בקלות, על ידי החלפת העוף בטופו או סייטן.
אופן הכנת הפהיטה בטטה ועוף:
-
חממו את התנור מראש על 220 מעלות.
-
רפדו תבנית בנייר אפייה ורססו אותו בספריי שמן. לאחר מכן הניחו את הבטטות בתבנית ואפו אותן בתנור במשך שעה אחת או עד שהן יתרככו. יש לבדוק את הבטטות לאחר 40 דקות של אפייה באמצעות מזלג, ולהמשיך לאפות במידת הצורך.
-
בזמן שהבטטות נאפות, הניחו מחבת על להבה בינונית-גבוהה, צקו כמות קטנה של שמן זית לתוכה, הוסיפו את הבצל הפרוס וטגנו אותו עד שיהפוך לשקוף במקצת, 2-1 דקות לערך. לאחר מכן, הוסיפו רצועות עוף, שום ופלפלים, וטגנו עד שהשום יתחיל להפיץ ריח. הוסיפו כמון ופפריקה מתוקה וערבבו היטב כך שהעוף יספח את התבלינים. הוסיפו את השעועית, ערבבו היטב כבו את הלהבה והניחו את המחבת בצד.
-
הוציאו את הבטטות מהתנור כשהן מוכנות, אפשרו להן להתקרר במשך כ-5 דקות או עד שלא יהיו לוהטות. לאחר מכן, חתכו את הבטטות לשניים (לרוחב), ובאמצעות כפית או מזלג הוציאו את תכולת הבטטה, מבלי לפגוע בקליפה, כשיש להשאיר ס"מ אחד מתכולת הבטטה בצמוד לקליפה. את תכולת הבטטה הכניסו לקערה גדולה והניחו את קליפות הבטטה בצד.
-
הוסיפו לקערה בה נמצאת תכולת הבטטה את תערובת העוף וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן הוסיפו את מיץ הליים הסחוט וערבבו היטב.
-
הניחו את קליפות הבטטה על אותה תבנית האפייה בה השתמשתם קודם לכן, ומלאו אותן בתערובת העוף והבטטה שבקערה. פזרו את עלי הכוסברה והחזירו את התבנית לתנור למשך 20-15 דקות. הגישו את הפהיטה בעודה חמה, כשמומלץ להגישה לצד קוביות אבוקדו, רוטב סלסה ופלחי ליים.