header

מתכון קל למרק תרד ותפוחי אדמה

אם אתם מעוניינים במרק נהדר עם טעם עשיר ונפלא שישביע את התיאבון וימלא את הגוף בוויטמינים וחומרים מזינים, כדאי לכם לנסות את המתכון הפשוט הזה. מרק התרד יצליח לכבוש את בלוטות הטעם שלכם ושל ילדיכם, ואפילו אפשר לשלב אותו עם המתכון ללחם התרד שבהמשך הכתבה.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון קל למרק תרד ותפוחי אדמה
רכיבים למרק תרד:
תפוח אדמה - 1 (גדול, חתוך לקוביות)
בצל ירוק - ½ כוס (קצוץ)
שמן זית - 6 כפות
עלי תרד - 12 כוסות (שטופים)
קמח - ⅓ כוס
מיץ לימון - 1 כף (סחוט טרי)
שמנת מתוקה - 230 מ''ל
אופן הכנת המרק תרד:
  1. הניחו את קוביות תפוח האדמה בסיר וכסו עם מים. הביאו לרתיחה ובשלו עד שהקוביות מתרככות מעט. סננו והניחו בצד.
  2. הרתיחו סיר עם מים ולאחר הרתיחה הכניסו לתוכו את עלי התרד ובשלו במשך דקה אחת בלבד. לאחר מכן, הוציאו את התרד מהסיר, סננו את הנוזלים והניחו בצד.
  3. חממו 2 כפות שמן זית בסיר גדול של מרק, הוסיפו את הבצל הירוק הקצוץ ובשלו עד שיתרכך. לאחר מכן, הוסיפו את קוביות תפוחי האדמה, הוסיפו בהדרגה את התרד פנימה וערבבו. בשלו עד שכל הירקות מתרככים.
  4. העבירו את הירקות למעבד מזון או לבלנדר וערבבו עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי. preperation
  5. בסיר של המרק חממו מעט שמן זית, הוסיפו את הקמח, ערבבו עם תבלינים לבחירתכם (מלח, פלפל, חוויאג' למרק וכדומה) והוסיפו בהדרגה את הציר, שימו לב שלא נוצרים גושים. החזירו את מחית התרד שהכנתם לסיר המרק וערבבו הכל ביחד עם כף מיץ לימון. לאחר מכן, הביאו לרתיחה על אש בינונית תוך בחישה מתמדת.
  6. בקערה נפרדת שפכו שמנת חמוצה, צקו מעליה כוס אחת מהמרק החם וערבבו עד ליצירת מרקם אחיד.
  7. שפכו את תערובת השמנת החמוצה שהכנתם למרק והמשיכו לחמם אותו במשך כמה דקות אך אל תביאו אותו לרתיחה. טעמו את המרק, תקנו את התיבול במידת הצורך, הגישו ותהנו.
מקור: יעל בר
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.