header

מתכון לקרם ברולה

קרם ברולה - שכבת קרמל פריכה וזהובה הנוצרת בתהליך חריכת סוכר בחום גבוה. את קרם הקרמל מנפצים בהנאה בעזרת כפית, ומתחת ממתין קרם וניל אפוי, עדין ומתקתק. שילוב המרקם החם והקר יחד יוצרים בהרמוניה מושלמת קינוח נהדר מהמטבח הצרפתי, כשפירוש השם קרם ברולה בצרפתית הוא "קרם שרוף".

מתכון לקרם ברולה: קרם ברולה עם כפית

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים קרם ברולה:

מקל וניל: המקל והגרגרים מעניקים לקינוח טעם מדהים, ומומלץ לא לוותר עליהם! אם החלטתם להחליף אותם השתמשו בתמצית או מחית וניל. אפשר להחליף את מקל הווניל במקל קינמון.

שדרוג הטעם: אפשר להוסיף לשמנת בזמן הרתיחה מעט רום או ברנדי, וגם קליפת לימון או תפוז מגוררת.

השוואת טמפרטורה: איחוד שתי תערובות השמנת והחלמונים מונעת מהחלמונים להתבשל ולהפוך לחביתה מתוקה. יוצקים באיטיות את תערובת השמנת בזרם דק ואיטי לתערובת החלמונים הקרה תוך כדי ערבוב נמרץ, מאחדים ומשווים את הטמפרטורה בין שתי התערובות.

סינון התערובת: לאחר יצירת קרם הווניל, מומלץ להעביר אותו במסננת כדי שלא יהיו גושים בקרם עצמו ויתקבל קרם קטיפתי.

אפייה: יוצקים את התערובת לכלים אישיים חסיני חום או כוסות, ומכניסים אותם לתנור בתוך סוג של בן מארי – בתבנית אפייה רחבה וגבוהה עם מים רותחים. לאחר ההוצאה מהתנור מומלץ להוציא את הקינוחים מהמים הרותחים כדי שלא ימשיכו להתבשל.

הסוכר מעל: מומלץ להשתמש בסוכר דמררה חום, שלעומת הסוכר הלבן נמס מהר יותר. אפשר להחליף את הדמררה בסוכר לבן.

ברנר / מבער: את הברנר מחזיקים במרחק של כ-6 ס"מ מהקרם. המטרה היא קרמול הסוכר ולא חימום הקרם. דרך נוספת לקרמול אם אין לכם מבער היא לחמם את התנור לטמפרטורה הכי גבוהה, לפזר סוכר על הקרם, להכניס לתבנית עם קוביות קרח, להכניס למדף העליון בתנור ולאפות כ-10 דקות, עד שהסוכר מתקרמל.

הצעת הגשה: מומלץ להגיש את הקרם עם פירות יער, אוכמניות, פטל או דובדבנים מעל כדי לאזן את המתיקות ולהוסיף מעט חמצמצות ויופי.

להפיכת המתכון לפרווה: המירו את השמנת בקרם קוקוס.

 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: בינוני
מתכון לקרם ברולה
רכיבים לקרם ברולה:
שמנת מתוקה - 500 מ"ל (מיכל גדול שלם)
סוכר - ½ כוס (100 גרם)
תמצית וניל - 2 כפיות
מים רותחים - לפי הצורך
רכיבים לשכבת הקרמל:
סוכר חום - ½ כוס (100 גרם)
אופן הכנת קרם ברולה:
  1. חוצים את מקל הווניל לאורך ומוציאים את הגרגרים.
  2. בסיר קטן מחממים את השמנת המתוקה עם גרגרי מקל הווניל עד לרתיחה, עד שמתחילות בועות, ומסירים מהאש.
  3. בזמן שהשמנת על האש, מערבבים בקערה בעזרת מטרפה את החלמונים עם הסוכר, עד לקבלת תערובת בהירה.
  4. עושים השוואת טמפרטורה: יוצקים מעט מתערובת השמנת הרותחת לקערת החלמונים תוך כדי טריפה, ולאחר שהתערובות מתאחדות לחלוטין מוסיפים את שארית תערובת השמנת תוך כדי ערבוב נמרץ, עד שהשמנת מוטמעת היטב בחלמונים.
  5. יוצקים את התערובת דרך דרך מסננת צפופה לתוך תבניות אישיות חסינות חום, ומשאירים מעט מקום לסוכר שנוסיף אחרי האפייה.
  6. מניחים את תבניות קרם הברולה בתוך תבנית גדולה ועמוקה, מוזגים לתוך התבנית הגדולה בזהירות מים רותחים עד אמצע גובה התבניות הקטנות, ומקפידים שהמים לא יחדרו לכלי הברולה. preperation
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-120 מעלות, ואופים כ-30 דקות, עד שהקצוות אפויים ומרכז הברולה רוטט.
  8. מוציאים בזהירות מהתנור ומהתבנית עם המים ומצננים.
  9. עוטפים עם ניילון נצמד, ומכניסים למקרר לפחות ל-4 שעת.
אופן הכנת שכבת הקרמל:
  1. סמוך לזמן ההגשה, מפזרים סוכר על גבי כל כלי ברולה ושורפים בעזרת ברנר, עד שנוצר קרם קרמל. preperation
  2. מגישים עם פירות, עלי נענע לקישוט וכמובן כפית. preperation
טיפ השף:
להעשרת הטעם אפשר להוסיף בשלב הרתחת השמנת תמצית ורדים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.