כבר אין צורך לאכול רק מצות בפסח, בעזרת המתכון הבא תוכלו להכין לחמניות טעימות, פריכות ובקלי קלות.
אופן הכנת הלחמניות:
-
שימו בסיר את המים, מלח והשמן והביאו לרתיחה.
-
הוסיפו את קמח המצה וערבבו נמרצות עד שהבלילה נפרדת מהדפנות, והסירו את הסיר מהאש.
-
הוסיפו את הביצים אחת אחרי השניה אגב ערבוב, עד להטמעת הביצה הקודמת.
-
מהביצה החמישית הפרידו חצי חלמון לצלוחית קטנה.(נשתמש בחלמון למריחה),
את החלבון וחצי החלמוון הנותרים הוסיפו לבלילה וערבבו עד להטמעתו.
-
צקו/זלפו לתבנית שקעים משומנת, או צרו כדורים בגודל קצת יותר קטן מכדור טניס.
-
דללו את חצי החלמון במעט מים, והברישו בעדינות את פני הכדורים.
בשלב זה ניתן לזרות מעט שומשום (המידה ואתם אוכלים קטניות)
-
אפו בתנור בחום בינוני 180° מעלות, כ-25 דקות, ולאחר מכן הנמיכו ל-150° מעלות והשאירו עוד כ-15 דקות נוספות.
טיפ השף:
ניתן להוסיף לבלילה גרעינים, אגוזים, זיתים, וכל דבר שעולה על רוחכם.
מקור: מתכונים.נט