עד כה רוב הפרחים שהכנתי היו שושנים או ורדים, אז החלטתי לגוון ולחשוב על מתכון פרחוני חדש. בדרך כלל אני משתמשת במילוי של ריבת לימון שהכנתי מבעוד מועד, אך המתכון הנפלא הזה ללא ספק יכול להתאים לכל ריבה שמוצאת חן בעיניכם ותוכלו לשלב בו מגוון של ריבות בצבעים שונים וליצור פרחים ססגוניים.
אופן הכנת הפרחים:
-
רדדו את הבצק למלבן בעובי של כ-½ ס''מ.
-
השתמשו בחותכן עוגיות והכינו מהבצק צורות של פרחים.
-
מקמו את הצורות בתבנית המאפינס ודחפו בעדינות את הבצק לתוך כל גומה.
-
סדרו את עלי הכותרת באופן הבא: הצמידו בעדינות כל עלה כותרת שני למרכז הצורה ולאחר מכן סדרו אותן חזרה כלפי חוץ (היעזרו בתמונה המצורפת).
-
חממו מראש את התנור על 220°.
-
בעזרת מזלג נקבו את תחתית המאפינס מספר פעמים, לאחר מכן אפו בתנור במשך 5-7 דקות, עד להזהבתם.
-
הוציאו את המאפינס בעדינות מהתבנית והניחו על צלחת. הכניסו לתוך הגומות ריבת לימון (או כל ריבה אחרת שאתם אוהבים). כמובן שאפשר לשלב כמה ריבות וליצור מראה חגיגי וצבעוני במיוחד.
-
לסיום, פזרו מעל החמניות מעט אבקת סוכר והגישו.
טיפ השף:
צרו מגוון טעמים וצבעים על ידי מילוי סוגי ריבה שונים.
מקור: ענת ש.