ארז מעיד שהוא אוהב לשלב את שמן האבוקדו בבצקים מלוחים (יותר מאשר ברטבים לסלט), כי הוא נותן למאפים ניחוח נחמד של ארטישוק. מנגולד עכשיו בעונה, אבל כמובן שאפשר להחליף אותו בתרד, תרד תורכי או עלי סלק אדום - כל אחד יתן חמיצות משלו וטעם קצת אחר למעדן הנפלא הזה לחג.
למתכונים נוספים מהאתר "על השולחן"
מקור תמונה:
hashulchan
רכיבים לבשמל וסיום המאפה:
אופן הכנת הבצק:
-
מערבלים קמח ושמרים במיקסר עם וו לישה. מוסיפים שמן אבוקדו, מלח, וודקה ומים ולשים היטב רק עד שנוצר בצק אחיד. אין צורך בלישה ארוכה, שתיצור מאפה קשה.
-
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות ועד יומיים לכל היותר. הבצק יתפח מעט ויתייצב. יתקבל בצק נוח לעבודה ובעל גוון ירוק עז.
אופן הכנת המלית:
-
מפרידים מנגולד לגבעולים ועלים וקוצצים בנפרד.
-
מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל עד שקיפות. מוסיפים את גבעולי המנגולד הלבנים ומטגנים כ-3 דקות לריכוך. מוסיפים את עלי המנגולד, מטגנים יחד 2 דקות ומסירים מהכיריים.
אופן הכנת הבשמל וסיום המאפה:
-
ממיסים חמאה בסיר קטן עד לתחילת רתיחה.
-
מוסיפים קמח ובוחשים לקבלת רביכה. מוסיפים חלב לאט ותוך כדי בחישה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה 3-2 דקות עד שמסמיך.
-
מוסיפים גבינות, מלח, פלפל לבן ומוסקט, מערבבים ומצננים. מוסיפים את תערובת המנגולד לבשאמל ומערבבים היטב.
-
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי דק ככל האפשר (3-2 מ"מ) וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ.
-
ממלאים כל עיגול בצק בכף מלית ומהדקים לצורת אוזן המן (משולש). משאירים פתח קטן, כדי שאפשר יהיה לראות את המלית הצבעונית גם לאחר האפייה. מניחים את האוזניים במרווחים בתבנית, מברישים בביצה ומתפיחים כ-10 דקות.
-
מברישים שוב בביצה ואופים כ-15 דקות עד הזהבה.
מקור: ארז קומרובסקי