כל כך התרגלנו לאוזני המן מבצק פריך, עד ששכחנו שהמקור הוא אוזני המן מבצק שמרים. השמרים במתכון הבא הם על תקן נותני טעם ופחות לצורך התפחה, ולכן מוסיפים אותם בסוף הלישה. התוצאה שמתקבלת היא בצק רך ונהדר שמתפורר הרבה פחות מבצק פריך.
למתכונים נוספים מהאתר "על השולחן"
מקור תמונה:
hashulchan
רכיבים לבצק (כ-20 אוזני המן):
רכיבים למלית ויצירת האוזני המן:
אופן הכנת הבצק (כ-20 אוזני המן):
-
ערבבו את כל חומרי הבצק למעט השמרים בקערת מיקסר עם וו לישה כ-5 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד.
-
הוסיפו שמרים ולושו עוד כדקה.
-
עטפו את הבצק בניילון נצמד והעבירו למקרר לשעה.
אופן הכנת המלית ויצירת האוזני המן:
-
מומלץ להכין את המלית כמה שעות לפני השימוש על מנת שתתייצב, תהיה נוחה לעבודה ולא תזלוג במהלך האפייה.
-
ערבבו את כל חומרי המלית בקערה לתערובת אחידה.
-
כסו בניילון נצמד והעבירו למקרר עד השימוש.
-
רדדו את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי ½ ס”מ. קירצו עיגולים בקוטר 8 ס”מ, הניחו כפית של מלית במרכז כל עיגול והברישו בביצה סביב המלית. סיגרו למשולש עם פתח קטן למלית והדקו.
-
הניחו בתבנית במרווחים של 3 ס”מ, כסו במגבת לחה והתפיחו כ-45 דקות (הבצק כמעט לא תופח).
-
חממו תנור ל-190° מעלות.
-
הברישו בביצה.
-
אפו כ-15 דקות עד הזהבה.
-
צננו היטב וביזקו אבקת סוכר. אחסנו בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.
מקור: על השולחן