המנה הנהדרת הזו תספק לכם את הרכיבים הנפלאים שבאגוזי הפקאן, כמו חומצה אולאית שתורמת להורדת לחץ הדם ורמת הכולסטרול, אבץ, מגנזיום, סלניום וסיבים תזונתיים, ובנוסף גם טעם נהדר. כמו כן, המתכון הפשוט הזה הינו קליל ודורש מעט מאוד עבודה ביחס למתכונים אחרים להכנת לחמים.
אופן הכנת הקמח המתובל:
-
אחדו את כל המרכיבים של תערובת הקמח בקערה.
אופן הכנת הלחם פקאן:
-
חממו את התנור מראש על 180 מעלות, שמנו תבנית מלבנית לאפיית לחם, רפדו את התחתית עם נייר אפייה משומן וקמחו אותו מעט.
-
ערבבו בקערה קטנה את התמרים וליקר התפוזים והניחו בצד ל-30 דקות. ערבבו מדי פעם.
-
בעזרת מערבל חשמלי ערבבו חמאה וסוכר חום ביחד והניחו את התערובת בצד.
-
לאחר מכן ערבבו במערבל ביצה, תמצית וניל וכף קליפת תפוז מגוררת במהירות נמוכה.
-
תוך כדי שהמערבל פועל, הוסיפו בהדרגה את תערובת הקמח יחד עם מיץ תפוזים לתוך התערובת עם הביצה וערבבו עד ליצירת מרקם אחיד. כבו את המערבל והוסיפו את תערובת התמרים שהכנתם קודם לכן ואת אגוזי הפקאן, וערבבו ידנית.
-
צקו את הבלילה לתבנית שהכנתם ואפו במשך 50 עד 60 דקות. השתמשו בקיסם שיניים כדי לבדוק אם הלחם מוכן.
-
לסיום, הניחו לתבנית להתקרר במשך כ-10 דקות ולאחר מכן הוציאו את הלחם מהתבנית והניחו לו להתקרר לחלוטין לפני ההגשה.
מקור: מירב ב.