מתקשים לסרב למנת המבורגר בהפסקת הצהריים? את המנה הבאה תוכלו לקחת אתכם למשרד בכל פעם שאתם חפצים בתחליף בריא למנה האהובה, וליהנות מטעם מספק ונהדר.
אופן הכנת ההמבורגר סלמון:
-
הניחו על גבי על תבנית אפייה גדולה את האספרגוס, טפטפו מעל כף שמן אחת ו-1/4 כפית מלח ופלפל. הכניסו לתנור וצלו עד לריכוך, בין 4 ל-5 דקות.
-
בזמן שהאספרגוס בתנור, הניחו את הסלמון במעבד מזון וערבלו בין 4 ל-5 דקות עד לקבלת עיסה במרקם גס. הוסיפו חצי בצל ו-1/4 כפית מלח ופלפל, וערבבו מעט רק כדי שהרכיבים יתאחדו.
-
צרו מהתערובת 4 קציצות באמצעות כפות הידיים.
-
חממו כף שמן אחת במחבת טלפון גדולה על להבה בינונית, וטגנו את הקציצות במשך כ-3 דקות מכל צד. המנעו מלהשטיח אותן.
-
הניחו כל קציצה במרכז לחמניה, והוסיפו רוטב פסטו ועלה חסה.
-
הניחו בקערה את העגבניות, האספרגוס, הבצל הירוק שנותר, כף שמן ו-1/4 כפית מלח ופלפל, ערבבו מספר פעמים ולאחר מכן הוסיפו את הנענע. הגישו לצד ההמבורגר שהכנתם.
מקור: רינת ס.