טעמן של הבטטות משתלב באופן מושלם עם טעמן של העדשים האדומות, ואחרי שתטעמו את הממרח הזה תתפלאו שהוא לא מופיע בחנויות!
רכיבים לממרח עדשים ובטטה:
אופן הכנת הממרח עדשים ובטטה:
-
הניחו סיר משומן בכף שמן זית על להבה בינונית-גבוהה, והכניסו לתוכו את הבצל הקצוץ. לאחר מכן הוסיפו את הפפריקה והניחו לבצל להתחמם במשך 2 דקות.
-
הוסיפו לסיר ציר ירקות, בטטה, עדשים אדומות וטימין ובשלו על סף רתיחה במשך 20 דקות, או עד שהעדשים והבטטה יתרככו.
-
הוסיפו חומץ וכתשו את התערובת בצורה גסה. אם אתם מעדיפים ממרח גס הפסיקו למעוך את המרכיבים בשלב זה, ולא, המשיכו לכתוש.
-
הניחו למרכיבים להתקרר במשך שעה-שעתיים, ולאחר מכן צקו על הממרח מעט שמן זית. תוכלו לקשט את הממרח עם גבעולי הטימין שנותרו במידת הרצון.
-
תוכלו לאחסן את הממרח במקרר למשך 4 ימים.
מקור: חגית.י