כבר אין סיבה לרגשות אשמה מאכילת מקלות הגבינה העסיסיים האלה, משום שבתהליך האפייה בתנור הם יהפכו למעדן ללא שומנים עודפים.
אופן הכנת המקלות גבינה:
-
חתכו את מקלות המוצרלה באמצע כך שיתקבלו 24 מקלות קצרים.
-
הניחו אותם על תבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה והקפיאו במשך 15 דקות.
-
בינתיים, בקערה קטנה, טרפו היטב את שתי הביצים ובקערה שטוחה אחרת שפכו את הקמח. בתוך קערה שטוחה שלישית ערבבו את פירורי לחם, גבינת הפרמזן והפטרוזיליה.
-
הוציא את מקלות המוצרלה מהמקפיא וגלגלו אותם בקמח, לאחר מכן טבלו אותם בתערובת הביצה, גלגלו אותם שוב בקמח וטבלו אותם בחזרה בביצה ולבסוף גם בתערובת פירורי הלחם עד לקבלת ציפוי מלא מכל הצדדים.
-
הניחו את המקלות על תבנית מכוסה בנייר אפייה, עטפו אותו בנייר נצמד והכניסו בחזרה למקפיא למשך 30 דקות. (אם אתם מכינים את המקלות זמן רב לפני האפייה, שימו אותה בכלי פלסטיק אטום כדי שלא יקפאו לגמרי וייהרסו).
-
חממו את התנור ל-200 מעלות וכאשר התנור חם, הכניסו את תבנית מקלות המוצרלה לתנור אך לפני זה זלפו מעל מעט שמן זית (ניתן לרסס גם בספריי שמן).
-
אפו במשך 4-5 דקות, הפכו את המקלות והמשיכו לאפות לעוד 4-5 דקות נוספות. הגישו חם עם הרוטב האהוב עליכם לטבילה.
מקור: שירלי ס.