מתחשק לכם משהו מתוק ומספק? הילד או הילדה מתחננים לעוגת שוקולד מיוחדת? יש לנו מתכון נהדר שיגרום למבוגרים ולילדים ללקק את האצבעות! עם תחתית פופקורן ומרשמלו נמתחת, ליבת שוקולד עשירה ונגיעות של חמאת בוטנים מלמעלה - הפאי הזה הולך לעשות לכם את היום, ללא גלוטן וללא אפייה!
רכיבים לפאי שוקולד, חמאת בוטנים ופופקורן:
אופן הכנת פאי שוקולד, חמאת בוטנים ופופקורן:
-
המיסו את החמאה בסיר גדול על להבה בינונית, הוסיפו את המרשמלו וערבבו עד להתמוססות. לאחר מכן ערבבו פנימה חצי מהכמות של חמאת הבוטנים עד להשתלבות מלאה.
-
הורידו את הסיר מהאש, הוסיפו לתוכו את הפופקורן וערבבו היטב עד לכיסוי מלא. לאחר מכן הניחו לתערובת להתקרר במשך 2 דקות.
-
שמנו תבנית קפיץ עגולה בקוטר 23 ס"מ באמצעות תרסיס שמן, העבירו לתוכה את תערובת הפופקורן ולחצו בעזרת תחתית של כוס עד ליצירת משטח ישר. הקפידו שהחלק שבדפנות יגיע עד לחצי מהגובה של התבנית. בסיום הניחו בצד.
-
בתוך קערה בינונית וחסינת חום שימו שוקולד צ'יפס (המריר והחלב) והמיסו אותו במשך 2 דקות. עצרו בכל 30 שניות כדי לערבב. לאחר מכן הניחו אותו בצד עד להגעה לטמפרטורת החדר.
-
בקערה בינונית נפרדת הקציפו היטב את השמנת המתוקה בעזרת מיקסר ידני. הוסיפו 3 כפות אבקת סוכר ו-1 כפית תמצית וניל, ואז הקציפו שוב עד להשתלבות.
-
צקו את השמנת המוקצפת אל תוך הקערה עם השוקולד המומס וערבבו עד להשתלבות (השתדלו לעשות זאת בעדינות כדי לא לפגוע במרקם האוורירי). לאחר מכן העבירו את התערובת אל תוך התבנית עם תחתית הפופקורן ופזרו אותה בצורה אחידה.
-
בקערה קטנה שימו את יתר חמאת הבוטנים, 1 כף אבקת סוכר, 1 כפית תמצית וניל ו-3 כפות חלב. ערבבו עד לקבלת מרקם חלק ולאחר מכן העבירו את התערובת אל תוך שקית זילוף.
-
באמצעות שקית הזילוף צרו קווים אופקיים של חמאת בוטנים על העוגה לכל אורכה, לאחר מכן העבירו קיסם על גבי הקווים כדי ליצור עיצוב מיוחד.
-
הכניסו את הפאי למקרר למשך 4 שעות. לפני ההגשה שחררו את הקפיץ של התבנית, פרסו את העוגה והגישו. בתיאבון!