הקיץ עומד לחלוף לו, וכל עוד הפירות שהגיעו איתו עדיין בחנויות, אפשר ואף רצוי להכין איתם מנות מתוקות שישאירו לסוף העונה טעם טוב. אחת מהמנות האלה היא קינוח מתוק ופריך מאפרסקים, שיש לו טעם בדיוק כמו של פאי אפרסק - אך הוא הרבה יותר קל להכנה. שלבו את המנה הזו עם גלידת וניל ותקבלו פינוק שתרצו ליהנות ממנו כמה שרק אפשר.
אופן הכנת המילוי:
-
חממו את התנור מראש ל-175 מעלות ושמנו תבנית אפייה לתבשיל בגודל 23x30 ס"מ.
-
כדי לקלף את הקליפה מהאפרסקים בקלות, הניחו אותם בסיר עם מים רותחים למשך דקה אחת והעבירו אותם במהירות למים קרים. קלפו, הוציאו את הגלעינים וחתכו לחתיכות בעובי 1 ס"מ.
-
ערבבו בקערה קטנה את הקמח והסוכר והוסיפו לה את האפרסקים החתוכים.
-
צפו את האפרסקים בתערובת הקמח הסוכר והעבירו לתבנית האפייה.
אופן הכנת הציפוי:
-
במעבד מזון, ערבלו יחדיו בפולסים את הקמח, הסוכר הלבן, הסוכר החום והמלח.
-
אחרי מספר פולסים, הוסיפו את קוביות החמאה הקרה והפעילו שוב בפולסים, עד שחתיכות החמאה יקטנו לגודל של אפונה.
-
העבירו את התערובת לקערה, הוסיפו את שיבולת השועל והשתמשו בידיים כדי לערבב את הכל.
-
הוסיפו חצי מכמות השקדים וערבבו היטב.
-
מרחו את הציפוי על גבי האפרסקים והוסיפו למעלה את חצי כמות השקדים הנותרת.
-
אפו בתנור למשך 45 דקות או עד שהציפוי מזהיב והפירות מבעבעים בצדדים.
-
אם תרצו, הגישו לצד גלידת וניל.
טיפ השף:
אם האפרסקים עסיסיים מאוד, יתכן שתצטרכו להוסיף עוד קצת קמח. תזהו זאת על פי כמות גדולה של מיץ בקערה - אם אתם שמים לב לכך, הוסיפו כף של קמח.