כרוב הקייל כיכב בלא מעט כותרות בשנים האחרונות בשל שלל יתרונותיו הבריאותיים, שכוללים בין היתר תכולה גבוהה של נוגדי חמצון שנלחמים בנזק תאי וגם משפרים את פעילות המערכת החיסונית. במתכון הבא תיהנו מהכרוב המיוחד הזה יחד עם בטטה חמימה, גבינה מלוחה, עגבניות ורכיבים נוספים שמשמשים להכנת מנות טאקו מהמטבח המקסיקני, וכאן הם מנוצלים בדרך ססגונית ומיוחדת במינה.
מקור תמונה:
betsylife
אופן הכנת הסלט קייל:
-
חממו תנור ל-180 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
-
הניחו את קוביות הבטטה על התבנית, הזליפו מעליהן שמן ופזרו גם ½ כפית כורכום עם מעט מלח. הכניסו את התבנית לתנור, אפו את הבטטה במשך 25-35 דקות וערבבו את הקוביות לאחר 15 דקות של אפייה.
-
בינתיים, הכניסו לקערה גדולה את עלי הקייל עם שמן זית ומלח ופלפל. ערבבו במשך 3-5 דקות עד שהכרוב יתחיל להתרכך.
מקור תמונה:
Stacy Spensley
-
הוסיפו לקערה עם הכרוב שעועית שחורה, בצל ירוק, עגבניות, אבוקדו וכוסברה. הוסיפו מעליהם את הבטטה החמה עם שברי טורטייה והגישו לשולחן.
מקור: אביחי.ש