הקינואה מלאת החלבונים משמשת להכנת מגוון רחב של סלטים, ובעזרת המתכון הבא תוכלו להכין גרסה פריכה ומיוחדת למנה שכזו. יחד עם הבטטה הרכה והצבעוניות של הרימונים, תתקבל מנה שתענוג להסתכל עליה ולא רק לאכול אותה.
מקור תמונה:
wendypolisi
אופן הכנת הבטטות צלויות:
-
חממו תנור ל-180 מעלות, ורפדו תבנית בנייר אפייה.
-
הניחו על התבנית את קוביות הבטטה, טפטפו עליהן שמן והוסיפו פפריקה, מלח ופלפל. ערבבו את הבטטות כך שיצופו מכל צדיהן בשמן ובתבלינים והכניסו את התבנית לתנור. לאחר 20 דקות של צלייה ערבבו את הבטטות, וצלו אותן במשך 20 דקות נוספות (סך הכל 40 דקות).
מקור תמונה:
su-lin
אופן הכנת הקינואה הפריכה:
-
במחבת גדולה ועל להבה בינונית, חממו שמן והוסיפו לו את הקינואה.
-
תבלו את הקינואה במלח ופלפל וקלו אותה במשך 10-15 דקות תוך ערבוב מתמיד.
אופן הכנת הרוטב:
-
הכניסו חומץ בלסמי, ממתיק, חרדל, שום, מלח ופלפל צ'ילי למעבד מזון והפעילו אותו להכנת הרוטב. הוסיפו לו שמן בהדרגה עד לקבלת רוטב אחיד.
אופן הכנת הסלט:
-
בקערה גדולה, ערבבו תרד, רימון, אגוזי מלך ותפוח עץ ירוק. הוסיפו לקערה בטטות קלויות וקינואה פריכה וערבבו עם כמות הרוטב הרצויה.
מקור: אביחי.ש